Синът на Валке работи в структурата на ПСЖ


Синът на Валке работи в структурата на ПСЖ

Себастиан Валке, който е син на бившия генерален секретар на ФИФА Жером Валке,
работи в структурата на френския клуб ПСЖ. Според информация на източника, Себастиан заема мениджърска длъжност в маркетинговия отдел на парижани от 2011 година. Към момента не е ясно, дали този факт ще попадне в делото, което се води срещу бившия функционер и президента на ПСЖ Насер Ал Хелайфи.

Напомняме, че швейцарската прокуратура започна дело по отношение на бившия генерален секретар на ФИФА Жером Валке и Ал Хелайфи по подозрения в незаконни действия при покупка на правата за транслация на мачове от Световни първенства от компанията BeIN Media Group, в която катарският функционер е генерален директор.

По-рано стана ясно, че Ал Хелайфи е подарил на Валке вила на стойност 7 милиона евро като подкуп за покупка на правата за транслация на въпросните мачове.

 


[email protected]
BIO

Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967 година в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 година се отдава на футбола.

541