Der Spiegel с доказателства за откупа на Роналдо от обвинението за изнасилване


Н. Гавазов

Der Spiegel с доказателства за откупа на Роналдо от обвинението за изнасилване

Немското списание Der Spiegel публикува материал, потвърждаващ информацията, че нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е подкупил на момиче, за да избегне обвинение в изнасилване. Напомняме, че вече бе съобщено, че инцидентът е станал на 12 юни 2009 година в Лас Вегас. Тогава 20-годишна американка е заявила, че е била изнасилена от футболиста и е възнамерявала да го съди. Адвокатът на Роналдо е заплатил 375 000 евро през януари 2010 година, за да спаси клиента си.

Сега немското издание публикува преписката между Роналдо и Осорио де Кастро, който е негов дългогодишен съветник.


Роналдо: Окей.

Де Кастро: 950 000 долара.

Роналдо: Искат тази сума?

Де Кастро: Това са първите искания. Сега 660 000 евро. Няма да се съгласим. Преговорите продължават.

Роналдо: Това е прекалено много?

Де Кастро: Мисля, че да. Ще уредим това за по-малка сума.

Роналдо: Трябва да бъде по-малко.

Де Катро: Окей.

Де Кастро: След 12 часа преговори, ние се договорихме за 260 000 евро. Освен това, трябва да се заплати посредничеството, за което вече говорих. Освен това ще трябват пари за адвокатите, които сега се занимават с превода. Знам, че това е голяма сума. Но мисля, че е най-добрият изход от сложната ситуация. Не бе лесно да стигнем до такова съглашение.

В същото време предполагаемата жертва на насилието Сюзън К. отказа да общува с репортери на изданието. Der Spiegel предполага, че това е обусловено от пункт в съглашението с Роналдо, според който момичето няма право да повдига обвинения и да разпространява това.

Именно това е един от прийомите на Кристиано да не се позволява изтичането на информация около афишираните от близки до Реал Мадрид медии връзки с едно или друго момиче. По-рано се разбра, че руският модел Ирина Шейк е получила около 600 000 евро, за да имитира връзка с Роналдо, а след "раздялата" да не говори за истинските си отношения с футболиста. Според различни източници, този ход на пиар-агентите цели да прикрие нетрадиционната сексуална ориентация на португалеца поне до края на кариерата му на футболист.

В статията са предоставени и документи, на които седят подписите на Роналдо, с което се доказват преводите на парите, но не и самото изнасилване.

Напомняме, че това е втора публикация на немското издание срещу Кристиано. Агентът на играча Жорже Мендеш заяви след първия материал, че ще заведе дело за клевета. До момента това не е направено.

 

  Сподели
165