Полицията представи нови подробности около взрива


Н. Гавазов

Полицията представи нови подробности около взрива

Полицията в Дортмунд представи пред пресата нови подробности относно взрива около автобуса на Борусия Дортмунд, отправящ се за мача с Монако от четвъртфиналите на Шампионска лига

- Около мястото на инцидента е намерена бележка. Авторът на тази бележка поема отговорността за нападението на автобуса на Борусия. Полицията отказа да съобщи съдържанието на бележката, която в момента се изучава от екип от специалисти. Органите на реда на този етап отказват да изключат вариант с умишлена атака срещу автобуса на Борусия, тъй като предварителните данни сочат, че взривните вещества са били със сериозна мощност и само бронираните стъкла на превозното средство са предпазили играчите от сериозни наранявания.

- Отмяната на мача е била взета по взаимно решение на ръководствата на двата клуба. Полицията е имала готовност да осигури безопасен коридор за автобуса на Борусия до стадиона, но босовете в рамките на около 20 минути са взели решение за отмяна на мача. След това е била уведомена УЕФА, откъдето са се съгласили с мотивите. Впрочем, това не попречи на отбора на Монако да проведе тренировка на "Сигнал Идуна Парк".

- Около час след инцидента е намерено четвърто взривно устройство, което не се е задействало. Полицията признава, че се работи по няколко версии относно мотивите, включително и върху "добре планирано нападение, цел на което е бил отборът на Борусия Дортмунд".

 

  Сподели
144