Паоло Малдини отказал на Милан


Н. Гавазов

Паоло Малдини отказал на Милан

Бившият играч на Милан Паоло Малдини коментира появилите се слухове за евентуално назначаване на поста технически директор на клуба.

"Моето име се споменава прекалено често, понякога във връзка с непроверени или откровено лъжливи слухове. Наистина се срещнах с Фасоне в моя дом и ми бе обяснено, че целта е до 5 години Милан отново да е сред водещите клубове в света. Моят жизнен опит ме кара да направя дълбок анализ и стремеж да вникна в детайли в плановете на новите собственици. Трябва да го чуя лично от тях. Ако ще вложа цялата си страст и енергия, работейки по 24 часа в денонощието за тази кауза, искам да съм сигурен, че проектът е наистина сериозен", заяви Малдини.

"Готов съм да променя живота си. Не аз потърсих хората от клуба, а те дойдоха при мен. Смятам, че единственото правилно нещо е да искам да се срещна очи в очи с новите собственици преди да взема решение. Това е въпрос на принципи и справедливост. Четох, че съм бил поставил определени финансови условия за висока заплата, което е абсолютна лъжа. Няма такова нещо. Единственото ми искане е да имам свободата да взимам самостоятелни решения, дори понякога те да са грешни. Нямам намерение да отнемам функциите на Фасоне", каза още легендата.

"Говори се, че нямам опит. Искам да отбележа, че моят опит е това, че съм прекарал целия си живот в Милан. Това не е моя втора кожа, това е моята кожа. Каквото и да реша, ще е за доброто на клуба. Всичката работа трябва да вършим заедно, ако искаме да върнем Милан на върха. Появиха се е информации, че вече съм отказал офертата. Истината е, че на този етап не съм съгласен с предложената ми роля. Моля за уважение, което заслужавам", завърши Малдини.

 

  Сподели
82