Ди Франческо: Срамота е, че съдията допуска такива грешки


Н. Гавазов

Ди Франческо: Срамота е, че съдията допуска такива грешки

Старши-треньорът на Сасуоло Еузебио Ди Франческо сподели мнение за поражението от Милан с 4:3 в мач от седмия кръг на Серия А.

"Това бе мач, в който можехме да станем по-силни като отбор. Неприятно е да се губят такива двубои. Ще си призная, ако заслужавам поражение, но сега не мога да кажа това. Липсваха ни седем ключови играчи, Милан разполагаше с по-качествени футболисти. Всичко видяхте сами. Отначало Нианг фаулира Лирола, а след това се блъсна в Антей. Подобни дузпи променят динамиката на играта. След това те вкараха хубав гол, Донарума направи отлично спасяване. Преди това имаше нарушение срещу Политано, когато Донарума си постави ръката върху него", заяви Ди Франческо.

"Имаше много инциденти, които повлияха на хода на мача. Отнасям се философски към всичко това: просто ще забравим за случилото се, както когато ни отнеха победата над Пескара, заради неправилно заявен играч", добави специалистът.

"Ключов момент стана дузпата на Нианг. Милан имаше проблеми и нямаше как да вкара по друг начин. След това допуснахме три пъти за седем минути и не мога да кажа какво наистина мисля. Наистина, футболът е инциденти, но той не може да се състои само от инциденти, които силно ще повлияят хода на мачовете. Видеоповторения? Против технологиите съм. Грешки могат да се случат, но не в едната посока, защото иначе това е позор", завърши треньорът.

 

  Сподели
85