Рома – Интер: Кръгът завършва с непредсказуемо дерби


Н. Гавазов

Рома – Интер: Кръгът завършва с непредсказуемо дерби

Рома - Интер
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 02.10.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти


Настоящият кръг на Серия А завършва с интригуващото дерби между Рома и Интер. И двата отбора се намират на челните позиции и ще се борят с всички сили да запазят статуквото.

"Римските вълци" сериозно разочароваха в самото начало на кампанията, след като не успяха да си осигурят участие в груповата фаза на Шампионската лига след отпадането в плейофите от Порто. По този начин за домакините остана утешението Лига Европа, което обаче едва ли удовлетворява привържениците. Рома се представя успешно на "Стадио Олимпико" и записа 4 победи и едно поражение на свой терен във всички турнири. Все още не са възстановени Рюдигер, Марио Руи и Вермален, а на Диего Перота може да му се даде почивка. Очаква се Един Джеко да се върне на върха на атаката подпомаган от Мохамед Салах и Ел Шаарави.

Интер започна с проблеми сезона, но високите цели пред Франк де Бур остават - класиране за Шампионската лига. На този етап това се изпълнява след 3 победи, две равенства и една загуба, а безспорно успехът над шампиона Ювентус беше най-впечатляващ. "Нерадзурите" участват и в Лига Европа, където обаче представянето не отговаря на класата на клуба след 2 поражения от Апоел Беер Шева и Спарта Прага. Марко Андреоли продължава да лекува травма, а Жоао Марио има пък леки проблеми и до последно ще се решава дали да вземе участие.

Троен мач между равностойни съперници, в който и най-малката грешка ще наклони везните в една или друга полза. Рома показва стабилност на свой терен, но пък Интер е опасен съперник, така че прогнозираме равенство с малко попадения.

Прогноза: Рома - Интер 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

15 септември Виктория Пилзен - Рома 1:1 (Лига Европа)
18 септември Фиорентина - Рома 1:0 (Серия А)
21 септември Рома - Кротоне 4:0 (Серия А)
25 септември Торино - Рома 3:1 (Серия А)
29 септември Рома - Астра Гюргево 4:0 (Лига Европа)

Интер:

15 септември Интер - Апоел Беер Шева 0:2 (Лига Европа)
18 септември Интер - Ювентус 2:1 (Серия А)
21 септември Емполи - Интер 0:2 (Серия А)
25 септември Интер - Болоня 1:1 (Серия А)
29 септември Спарта Прага - Интер 3:1 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Рома - Интер

189 срещи
55 победи за Рома
52 равенства
82 победи за Интер
Голова Разлика: 303:247 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216