Милан – Сасуоло: Домакините с допълнителен стимул за победа


Н. Гавазов

Милан – Сасуоло: Домакините с допълнителен стимул за победа

Милан - Сасуоло
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 02.10.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Марко Гуида

Милан посреща Сасуоло в любопитен мач от програмата на 7-я кръг от Серия А. Интересното в тази среща е, че в края на предишнит сезон именно гостите успяха да отмъкнат мястото на италианския гранд за участие в Лига Европа.

"Росонерите" изпитват характерна за последните години колебливост дори и с новия си мениджър Винченцо Монтела. Въпреки това се вижда положителен импулс след назначаването на италианският специалист, който донесе по-голяма стабилност в защитата на тима и засега привържениците могат да бъдат доволни от треньора. Милан записа 7 точки в предишните 3 двубоя със сериозни и корави съперници - Лацио, Фиорентина и Сампдория. В тези срещи италианският гранд не допусна гол в своята врата и дори само липсата на концентрация миналата седмица не позволи на тима да измъкне 3-те точки от "Артемио Франки". Монтела продължава да не може да разчита на Бертолачи, Запата и Матиас Фернандес, а Лука Антонели отново е с проблеми и сигурно ще остане извън игра.

Сасуоло се превръща в много тежък и труден за преодоляване отбор, с който трябва да внимава всеки един съперник. Скромният тим е в групите на Лига Европа, където има една победа и една загуба, а в първенството е в средата на класирането с 9 точки. Проблемът за зелено-черните е лошото представяне в гостуванията, в които няма успех във вече 4 срещи след 3 поражения и едно реми. Другото негативно за клуба е препълненият лазарет, където се намират Стефано Сенси, Доменико Берарди, Марсело Гадзола, Симоне Мисироли, Канаваро, Алесандро Матри и Алфред Дънкан, макар че за последните двама има шанс да се появят в игра.

Милан си е традиционно фаворит в подобни срещи, макар че нерядко в последните години се проваля в двубои, в които се очаква да завоюват 3 точки. Тази неделя нещата може би ще са по-лесни за "росонерите", тъй като Сасуоло на този етап е типичен домакински отбор и в гостуванията изпитва сериозни затруднение, а кадровите проблеми допълнително ще помогнат на италианския гранд да спечели спокойно.

Прогноза: Милан - Сасуоло 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

03 септември Борнемут - Милан 1:2 (Приятелска среща)
11 септември Милан - Удинезе 0:1 (Серия А)
16 септември Сампдория - Милан 0:1 (Серия А)
20 септември Милан - Лацио 2:0 (Серия А)
25 септември Фиорентина - Милан 0:0 (Серия А)

Сасуоло:

15 септември Сасуоло - Атлетик Билбао 3:0 (Лига Европа)
18 септември Сасуоло - Дженоа 2:0 (Серия А)
21 септември Киево - Сасуоло 2:1 (Серия А)
25 септември Сасуоло - Удинезе 1:0 (Серия А)
29 септември Генк - Сасуоло 3:1 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Милан - Сасуоло

7 срещи
3 победи за Милан
0 равенства
4 победи за Сасуоло
Голова Разлика: 14:12 за Сасуоло

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151