Наполи си свърши работата срещу Киево за едно полувреме


FUTBOL-TV

Наполи си свърши работата срещу Киево за едно полувреме

Наполи се наложи с 2:0 при домакинството си на Киево, което бе от програмата на шестия кръг в Серия А. Точни за успеха бяха Маноло Габиадини и Марек Хамшик. "Небесносините" си свършиха работата още до почивката, а през второто полувреме запазиха сили за предстоящия двубой срещу Бенфика в Шампионската лига.

В 24-ата минута резултатът бе открит след една грешка в защитата на "летящите магарета“, като топката попадна в Хосе Кайехон, който върна назад към Маноло Габиадини, който, без да се бави прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Сорентино.

В 39-ата минута Лоренцо Инсиние проби отляво и намери Марек Хамшик, който овладя на границата на наказателното поле, поведе си топката, след което стреля мощно за 2:0.

"Летящите магаренца" организира няколко интересни атаки след почивката, но така и не съумяха да се възползват от подценяването в редиците на домакините.

Успехът е четвърти за тима на Маурицио Сари от началото на сезона. Неаполитанци са единственият отбор в елита без загуба. Така в прибавените три точки Наполи е втори с 14 пункта, а Киево е пети с 10.

  Сподели
143