Милан – Лацио: Откриване на кръга с дерби


Н. Гавазов

Милан – Лацио: Откриване на кръга с дерби

Милан - Лацио
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 20.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

 

Милан и Лацио откриват 5-я кръг на Серия А с дерби помежду си. "Росонерите" за пореден път започват колебливо сезона след 2 победи и 2 загуби, докато за "римските орли" началото на кампанията е по-добре с 2 успеха, едно реми и едно поражение.

Домакините успяха преди дни да бият много трудно Сампдория с 1:0 с гол на Бака в последните минути, а като цяло не убедиха с играта си. Винченцо Монтело няма да може да разчита отново на Бертолачи, Запата, Матиас Фернандес и Лука Антонели. Има вероятност на Монтоливо да му бъде дадена почивка и да започне на резервната скамейка, а Куцка да се завърне в стартовия състав след изтърпяното наказание. Другата промяна за Милан може да е в центъра на атаката, където Карлос Бака почти сигурно ще замени титуляра от последния кръг Лападула.

Лацио по подобие на своя съперник в първите 3 кръга не впечатли след измъчена победа в Аталанта, домакинска загуба от Ювентус и равенство с Киево. Преди дни обаче гостите успяха по категоричен начин да надиграят Пескара, което може да даде малко импулс и самочувствие на тима преди дербито. Единственият, който може да отсъства за двубоя е Лукаш Билия, така че Симоне Индзаги ще може да разчита на най-доброто си.

Състоянието на Милан не е положително, но пък срещу Лацио "росонерите" имат само едно поражение в предишните 16 мача на свой терен. "Римските орли" по всяка вероятно ще бъдат доволни и от равенство, докато Милан ще търси повече 3-те точки, за да се реваншира на привърженциите за загубата от Удинезе преди 2 кръга.

Прогноза: Милан - Лацио 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

21 август Милан - Торино 3:2 (Серия А)
27 август Наполи - Милан 4:2 (Серия А)
03 септември Борнемут - Милан 1:2 (Приятелска среща)
11 септември Милан - Удинезе 0:1 (Серия А)
16 септември Сампдория - Милан 0:1 (Серия А)

Лацио:

13 август Борусия М'гладбах - Лацио 0:0 (Приятелска среща)
21 август Аталанта - Лацио 3:4 (Серия А)
27 август Лацио - Ювентус 0:1 (Серия А)
11 септември Киево - Лацио 1:1 (Серия А)
17 септември Лацио - Пескара 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Лацио

160 срещи
69 победи за Милан
58 равенства
33 победи за Лацио
Голова Разлика: 253:185 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
268