Интер - Ювентус: Хватката на гостите е по-силна


Н. Гавазов

Интер - Ювентус: Хватката на гостите е по-силна

Интер - Ювентус
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 18.09.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Паоло Талиавенто

Първото издание на Дерби д'Италия за този сезон ще се проведе в Милано и ще бъде още в четвъртия кръг. Подобни срещи носят повече заряд в себе, когато се състоят през по-хладните месеци, когато отчетливо са с очертали целите и възможностите на клубовете. Сега в една или друга степен всичко е ясно Ювентус започна кампанията като фаворит, а Интер спечели първите си три точки в третия кръг. И все пак дербито няма да загуби своя блясък и интересът към утрешния сблъсък си остава голям.

Двата отбора влизат в утрешния мач след неуспешно представяне в Европа в средата на седмица, като една от причините е голямото дерби. Франк де Бур откровено остави половината си титуляри на пейката срещу Апоел Беер Шева и "нерадзурите" претърпяха поражение с 2:0, което не бива да се приема с изненада, още повече с оглед на отношението на италианските отбори към Лига Европа. Повече безпокойство предизвиква това, че по-силният отбор на Интер не успя да победи Киево и Палермо. Миланци постоянно изпускаха своите шансове и правеха грешки в отбрана. Основните проблеми при "нерадзурите" са отсъствие на треньорски идеи и неувереност в собствените сили. Резултатът от цялостното представяне на Интер е, че се заговори за треньорска смяна, като едно от спряганите имена е това на Фабио Капело.

Що се отнася до Юве, хората на Масимилиано Алегри се опитаха да победят Севиля. Нулевото равенство в такъв мач не е най-лошото нещо, но и не е добро, след като торинци доминираха през цялото и изпуснаха повече от половин дузина положения. За щастие на феновете на "бианконерите", техните любимци са единствени в Серия А, които имат пълен актив от точки след първите три кръга. Прави впечатление обаче, че шампионите трудно взимат мачовете си, а Алегри започна двубоите с някои съмнителни схеми. Но от друга страна не трябва да сме чак толкова придирчиви, ако си спомним как Ювентус започна кампанията си през миналата година.

Интер ще бъде без контузения Андреоли, а добрата вест от лагера на миланци е завръщането на Ансалди. Гостите са без Маркизио и Стураро, които са в лазарета. Алегри вероятно ще извърши някои ротации, пускайки Лихтщайнер и Сандро на мястото на Евра и Алвеш.

Двата отбора влизат в мача не много щастливи след европейските си резултати, но Ювентус изглежда по-уверено от противника си. Интер със сигурност ще даде здрава битка на "бианконерите", но "Стара дама" е с една глава над всички останали отбори в Италия, включително и Интер, така че хватката на гостите ще бъде по-силна. Ювентус спечели първите полувремена и цялата среща в 11 от последните си 14 мача, а това достатъчно ясно показва силата на торинци, които ще направят всичко възможно да победят принципния си съперник.

Прогноза: Интер - Ювентус 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

13 август Интер - Селтик 2:0 (Приятелска среща)
21 август Киево - Интер 2:0 (Серия А)
28 август Интер - Палермо 1:1 (Серия А)
11 септември Пескара - Интер 1:2 (Серия А)
15 септември Интер - Апоел Беер Шева 0:2 (Лига Европа)

Ювентус:

17 август Ювентус - Ювентус 19 2:0 (Приятелска среща)
20 август Ювентус - Фиорентина 2:1 (Серия А)
27 август Лацио - Ювентус 0:1 (Серия А)
10 септември Ювентус - Сасуоло 3:1 (Серия А)
14 септември Ювентус - Севиля 0:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Интер - Ювентус

211 срещи
61 победи за Интер
53 равенства
97 победи за Ювентус
Голова Разлика: 305:251 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
297