Сампдория - Милан: Росонерите отново ще страдат


Н. Гавазов

Сампдория - Милан: Росонерите отново ще страдат

Сампдория - Милан
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 16.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Масимилиано Ирати

Сампдория и Милан откриват кръга в Серия А, който ще се разпростре върху три дни, а във вторник ще стартира следващия кръг, така че почитателите на италианския футбол ще имат удоволствието да се порадват на много мачове за кратък период от време.

Що се отнася до днешния сблъсък, двата тима влизат в него с по една загуба в предишните си двубои. "Моряците" водеха срещу Рома на "Олимпико", но в крайна сметка отстъпиха с 3:2 след гол на Тоти от дузпа в допълнителното време. Със сигурност огорчението при лигурци е огромно, след като те играха достойно срещу столичани, умело възползвайки се от лошите атмосферни условия. Иначе Самп спечели дотук шест точки, след като постигна минимални победи над Емполи и Аталанта, а това осигурява на отбора място в горната част на таблицата.

Винченцо Монтела в понеделник организира тренировка при натоварен режим и продължи да обещава на всички, че ще видят новия Милан. Уви, засега промените при "росонерите" са сведени до минимум. Отново играта е вяла в атака и се разчита само на Карлос Бака, а редовните грешки в защитата провалят усилията на всички. В миналия кръг Милан претърпя загуба с 1:0 от Удинезе, като това бе първи неуспех на миланци срещу "зебрите" на "Сан Сиро" от май 2007 година. Това поражение дойде след неуспеха в Неапол и така Милан си остана с трите точки срещу Торино на старта.

Домакините не могат да разчитат на контузения Карбонеро и на наказания Алварес, което означава, че зад нападателите ще застане Прайет, а в средата на терена ще се разположи Торейра.

Проблемите при гостите са повече. Бертолачи, Сапата, Де Шилио и Фернандес са контузени, а Куцка е наказан. Очаква се, че Поли ще остане на пейката, а Монтела ще заложи на трима в атака и ще върне в стартовия състав Нианг.

- Самп не е побеждавал Милан от август 2012 година.

- Последната домакинска победа на Дория срещу Милан е от април 2010 година.

- 70% от победите на Сампдория през миналия сезон са у дома.

- Сампдория няма загуба в последните си 20 домакинска мача срещу тимове по-надолу в класирането.

- Милан има 13 загуби и само една победа в последните си 20 гостувания.

Очаква ни интересен двубой, в който Милан има трудната задача да се върне на пистата. Статистиката между днешните съперници показва, че това може да се случи, но лошата форма на "росонерите" предизвиква въпросителни. В същото време Марко Джанпаоло намери общ език с играчите, налагайки своето виждане за футбола. Именно това ни кара да дадем по-голямо доверие на домакините, отколкото на разколебания Милан. Съветът ни е този мач да се играе с голове от страна на двата тима, като краен победител ще са "моряците".

Прогноза: Сампдория - Милан 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Сампдория:

10 август Барселона - Сампдория 3:2 (Трофей Жоан Гампер)
14 август Сампдория - Басано Виртус 3:0 (Купа на Италия)
21 август Емполи - Сампдория 0:1 (Серия А)
28 август Сампдория - Аталанта 2:1 (Серия А)
11 септември Рома - Сампдория 3:2 (Серия А)

Милан:

14 август Фрайбург - Милан 0:2 (Приятелска среща)
21 август Милан - Торино 3:2 (Серия А)
27 август Наполи - Милан 4:2 (Серия А)
03 септември Борнемут - Милан 1:2 (Приятелска среща)
11 септември Милан - Удинезе 0:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Сампдория - Милан

128 срещи
30 победи за Сампдория
32 равенства
66 победи за Милан
Голова Разлика: 213:118 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221