Ювентус харчи най-много за заплати в Италия, Интер е втори


Н. Гавазов

Ювентус харчи най-много за заплати в Италия, Интер е втори

Изданието La Gazzetta dello Sport представи своя най-свеж рейтинг на разходите на клубовете от Серия А за заплати. През този сезон общата сума, която италианските клубове ще похарчат за заплати 927 милиона евро, което е с 45 милиона повече от миналия сезон.

Най-големи са разходите на Ювентус - 145 милиона. Следват Интер (120 милиона), Рома (92 милиона), Милан (80 милиона) и Наполи (75 милиона). Най-ниски са заплатите в Кротоне (14 милиона) и Емполи (15.5 милиона).

Според данни на изданието, Масимилиано Алегри е най-заплатеният треньор в Италия. Наставникът на Ювентус получава по 5 милиона евро на година. Лучано Спалети е втори с 3 милиона евро на година, Винченцо Монтела заема трето място с 2.2 милиона евро. Най-малка е заплатата на старши-треньорите на Кротоне и Емполи, съответно Давиде Никола и Джовани Мартушело, които получават по 200 000 евро на година.

Лидер при футболистите е нападателят на Ювентус Гонсало Игуаин с годишна заплата от 7.5 милиона евро. Даниеле Де Роси получава по 6.5 милиона евро на година, а трети са Еден Джеко и Миралем Пиянич, които вземат по 4.5 милиона на година.

 

  Сподели
133