Лацио - Ювентус: Орлите няма да прекъснат черната серия


Н. Гавазов

Лацио - Ювентус: Орлите няма да прекъснат черната серия

Лацио - Ювентус
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 27.08.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Марко Гуида

Вторият кръг на Серия А ще започне с два вълнуващи сблъсъка. Най-напред е дербито между Лацио и Ювентус, а след това и малко по-юг Наполи ще приеме Милан. Нашето внимание в настоящата прогноза е приковано върху двубоя в столицата, още повече, че стартовите срещи на двата тима коренно се различават една от друга, а и ще е интересно да видим представянето на шампиона на негостоприемния "Олимпико" без Погба, но с Игуаин.

"Орлите" влизат в мача след един голов трилър в Бергамо, който забавляваше феновете на "Атлети Адзури" през всичките 90 минути на срещата, но в крайна сметка донесе радост на гостите. Само забележете - резултатът в 33-та минута бе 0:3, а в 67-та 2:3. Разбира се, трите точки са факт, но пред Симоне Индзаги има много въпросителни относно отбранителните способности на подчинения му колектив, които утре ще бъдат тествани от шампиона.

А той пристига в столицата със своето главно оръжие Гонсало Игуаин - най-скъпият играч в историята на Серия А - който вече откри головата си сметка за своя нов отбор само девет минути, след като влезе като резерва срещу Фиорентина. В този мач Кедира откри резултата със страхотен гол в 37-та минута, но гостите се възползваха от грешка в отбраната на торинци в средата на второто полувреме и изравниха. Пет минути по-късно Игуаин си каза тежката дума и започна да оправдава умопомрачителните 90 милиона, които "бианконерите" платиха за него.

Домакините не могат да разчитат на контузения Бериша и на възстановяващия се Кейта, но това на практика не влияе върху избора на Индзаги, който разполага с пълната сила на отбора си. Новото попълнение Чиро Имобиле се надява да вкара гол срещу бившия си тим, интересно ще бъде да видим, дали Джордан Лукаку вече напредва с адаптацията в Серия А. Схемата на игра ще е 4-3-3 с по-активно използване на Лукаку и Баста при атаките и вероятно преливане към схема 5-4-1 когато топката бъде загубена.

Алегри не може да разчита на Маркизио и на Стораро, но се видя, че торинци се справиха с отсъствието на Клаудио, който се възстановява от ужасната травма на коляното. По-интересно ще бъде да разберем, дали треньорът ще започне мача с все още не напълно готовия Игуаин или ще предпочете Манджукич. Това ще е личен избор на Алегри и вероятно ще бъде взет в последния момент. Схемата ще е познатата 3-5-2 с Пиянич и Асамоа в средата на терена, а отзад ще е вълшебното защитно трио.

- Като изключим Купата на Италия, Лацио няма победа над Ювентус от 6 декември 2003 година.

- "Старата дама" е победила "орлите" в шест от последните седем мача.

- освен това Лацио няма гол срещу Юве от 25 януари 2014 година. За този период столичани допуснаха десет попадения от торинци.

- Лацио няма гол срещу Ювентус на "Олимпико" в 4 от последните пет мача между двата отбора.

Статистиката по-горе ясно показва превъзходството на Ювентус над Лацио през последните години, така че фаворит в утрешния мач са торинци. Разбира се, след миналогодишното осмо място "орлите" имат амбицията да влязат в топ 6 през този сезон, кампанията е едва в своето начало и отсъстват негативни натрупвания, нещо повече - положително влияние ще окаже успехът срещу Аталанта. Но всичко това няма да стигне, за да бъде прекъсната черната серия. Лацио е млад отбор, а срещу себе си има опитни гладиатори, освен това гостите разполагат с играчи от световна класа във всички линии, така че най-разумното е да се доверим на шампиона.

Прогноза: Лацио - Ювентус 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

20 юли Лацио - Падова 2:1 (Приятелска среща)
23 юли Лацио - СПАЛ 1:1 (Приятелска среща)
31 юли Брайтън - Лацио 0:1 (Приятелска среща)
13 август Борусия М'гладбах - Лацио 0:0 (Приятелска среща)
21 август Аталанта - Лацио 3:4 (Серия А)

Ювентус:

30 юли Саут Чайна - Ювентус 1:2 (Приятелска среща)
07 август Уест Хем - Ювентус 2:3 (Приятелска среща)
13 август Ювентус - Еспаньол 2:2 (Приятелска среща)
17 август Ювентус - Ювентус 19 2:0 (Приятелска среща)
20 август Ювентус - Фиорентина 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Ювентус

162 срещи
39 победи за Лацио
40 равенства
83 победи за Ювентус
Голова Разлика: 284:181 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
273