Наполи – Милан: Второто дерби в съботната програма


Н. Гавазов

Наполи – Милан: Второто дерби в съботната програма

Наполи - Милан
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 27.08.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери


Наполи и Милан се изправят в здрав сблъсък един срещу друг във второто дерби от съботната програма на Серия А. И двата отбора започват сезона с високи цели, така че можем да очакваме здрава битка през всичките 90 минути.

Домакините не започнаха особено добре, след като се препънаха при гостуването на новака Пескара. Определено си пролича липсата на Игуин в центъра на атаката за "адзурите", а Инсине не показа в първата среща, че може да замести пълноценно аржентинския голмайстор. Наполи е без Емануеле Гачерини, Лоренцо, Тонели и Ел Кадури, но пък Жоржиньо се завръща в игра. Очаква се героят от миналата седмица Мертенс, който вкара два гола - да започне титуляр атаката на тима с Габиадини и Калехон.

Милан започна Серия А под ръководството на Монтела с победа над Торино, но до последно привържениците трябваше да треперят за 3-те точки. Определено се вижда подобрение в играта на "росонерите", особено в атакуващ план, след като Карлос Бака вкара хеттрик, а пък Нианг показаха голяма активност и не спираше да притеснява противниковите бранители. Слабото звено на италианския гранд продължава да бъде защитата, която допусна два леки гола, а в последната секунда Донарума трябваше да спасява дузпа по превъзходен начин, за да задържи успеха на тима. Бертолачи получи травма миналата седмица и няма да може да вземе участие в срещата, а Палета след червения си картон ще изгледа мача от трибуните. По този начин се очаква да направи дебют в центъра на защитата новото попълнение Густаво Гомес, който ще си партнира с Романьоли. Други промени едва ли ще има и единствено Сусо може да бъде заменен от Хонда, тъй като не беше особено полезен срещу Торино.

В последните години Наполи играе успешно срещу Милан след 4 победи от 6 мача, но сега положението е по-различно. Домакините са без звездата си Игуин и тепърва ще видим играта на тима без голмайстора си, а пък гостите показаха подобрение и огромно желание под ръководството на Монтела.

Прогноза: Наполи - Милан 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

28 юли Наполи - Виртус Ентела 5:0 (Приятелска среща)
01 август Наполи - Ница 3:0 (Приятелска среща)
07 август Наполи - Монако 5:0 (Приятелска среща)
13 август Херта - Наполи 1:4 (Приятелска среща)
21 август Пескара - Наполи 2:2 (Серия А)

Милан:

28 юли Байерн Мюнхен - Милан 3:3 - 3:5 след дузпи (Приятелска среща)
31 юли Ливърпул - Милан 2:0 (Приятелска среща)
04 август Милан - Челси 1:3 (Приятелска среща)
14 август Фрайбург - Милан 0:2 (Приятелска среща)
21 август Милан - Торино 3:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Милан

141 срещи
40 победи за Наполи
44 равенства
57 победи за Милан
Голова Разлика: 204:157 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171