Ювентус ще бъде безпощаден над Милан


Н. Атанасов

Ювентус ще бъде безпощаден над Милан

Милан - Ювентус
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 21.05.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки


Тазгодишното издание на турнира за Купата на Италия изправя един срещу друг две от иконите на футбола на Ботуша. Един срещу друг на Олимпийския стадион в Рим се изправят съставите на Милан и Ювентус. "Росонерите", които са символичен домакин, ще се опитат да измият срама от поредния разочароващ сезон и кризата, която ги е налегнала, докато "бианконерите" са тотален властелин и в Серия "А", и в турнира за купата на страната.

Милан преследва своя шести трофей в турнира. "Росонерите", обаче, за последно триумфираха през сезон 2002/03, когато победиха Рома след 4:1 и 2:2, тъй като тогава решителният двубой се състоеше от два мача. Милан записа поредния си слаб сезон в Калчото, завършвайки на 7-ма позиция в крайното класиране и може да не играе в клубните турнири през есента. Единствено победа тази вечер ще гарантира на тима участие в Лига Европа. Затова двубоят е от огромно значение за играчите на Кристиан Броки, който ще запише последния си мач начело на тима, а в лятото ръководството ще трябва да търси негов заместник. По пътя към финала във Вечния град миланци елиминираха Перуджа (2:0), Кротоне (3:1 след продължения), Сампдория (2:0), Карпи (2:1), а на полуфинала бе отстранен тимът на Алесандрия след две победи с 1:0 и 5:0. Антонели и Абате пропускат финала, а Нианг до последно ще е под въпрос.

Ювентус е абсолютен хегемон в Италия в последните години. "Бианконерите" спечелиха пета поредна титла в Серия "А" и сега се стремят да запишат и втори пореден дубъл след този от миналия сезон. Ако спечелят днес, торинци ще прибавят в колекцията си 11-ата рекордна Купа на Италия. Интересен факт е, че преди триумфа на водения от Масимилиано Алегри тим през миналогодишната кампания Ювентус не бе печелил купата в продължение на 20 години. "Старата госпожа" не достигна лесно до решителния двубой за отличието в Рим. Юве отстрани градския съперник Торино (4:0), финалиста от последния сезон Лацио (1:0), а на полуфинала "бианконерите" бяха близо до сензационно отпадане. След категоричен успех с 3:0 над Интер у дома, на реванша торинци паднаха също с 3:0 и така се стигна до дузпи, където "бианконерите" спечелиха с 5:3. Сами Кедира, Леонардо Бонучи, Мартин Касерес и Клаудио Маркизио няма да могат да помогнат на съотборниците си, тъй като са в лазарета на Юве.

Прогноза: Милан - Ювентус 1:3


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:


21 април Милан - Карпи 0:0 (Серия А)
25 април Верона - Милан 2:1 (Серия А)
01 май Милан - Фрозиноне 3:3 (Серия А)
07 май Болоня - Милан 0:1 (Серия А)
14 май Милан - Рома 1:3 (Серия А)

Ювентус:

20 април Ювентус - Лацио 3:0 (Серия А)
24 април Фиорентина - Ювентус 1:2 (Серия А)
01 май Ювентус - Карпи 2:0 (Серия А)
08 май Верона - Ювентус 2:1 (Серия А)
14 май Ювентус - Сампдория 5:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Милан - Ювентус

195 срещи
56 победи за Милан
66 равенства
73 победи за Ювентус
Голова Разлика: 277:249 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
276