Юве громи като за последно


В. Мухарски

Юве громи като за последно

Италианският шампион Ювентус разгроми Сампдория с 5:0 и завърши първенството с актив от 91 точки. По-интересното за феновете днес бе, че играчите на Масимилиано Алегри играха за първи път с екипите за сезон 2016/2017 година.

Над всички беше Пауло Дибала, който правеше буквално каквото си поиска на терена и се отчете с две от попаденията. Патрис Евра откри резултата в 6-ата минута с глава - 1:0. В 14-ата минута Пауло Дибала удвои от дузпа, а след нарушението на Милан Скриняк срещу Марио Манджукич гостите останаха с 10 човека на терена. Това допълнително помогна на "черно-белите", като до края на мача единственото интересно нещо бе още колко голове ще вкарат играчите на "Старата госпожа".

Дибала направи резултата класически с красив гол, след страхотен шут от пеналта в 37-ата минута. Джорджо Киелини в 76-ата минута също реализира доста красив гол за 4:0. В 85-ата минута Леонардо Бонучи също записа името си сред голмайсторите, като оформи крайния резултат.

След края на мача "бианконерите" вдигнаха петото си поредно Скудето, с което за пореден път записаха името си със златни букви в историята на италианския футбол.

  Сподели
179