Милан – Рома: Дербито на кръга е от огромно значение за росонерите


Н. Гавазов

Милан – Рома: Дербито на кръга е от огромно значение за росонерите

Милан - Рома
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 14.05.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Дербито на последния 38-ми кръг на Серия А противопоставя един срещу друг грандовете Милан и Рома. Домакините допуснаха отпускане в края на сезона, което позволи на Сасуоло да ги измести от 6-та позиция и да постави под въпрос участието на тима в Лига Европа. Особено разочароващи бяха резултатите срещу последните 3 отбора в таблицата Карпи, Фрозиноне и Верона. Очакванията бяха италианският гранд да си вземе спокойно 9-те точки и дори да се бори за Топ 5, а вместо това се стигна едва до две равенства. По този начин за Милан остава единствено да победи този уикенд и да се надява Интер да спре при гостуването си Сасуоло. Ако този сценарий не се изпълни - "росонерите" ще трябва задължително да вземат Купата на Италия, за да играят в европейските турнири. В състава няма особени проблеми освен липсата на Лука Антонели, който ще бъде заместен отново от Де Шилио. Нианг все още не е напълно възстановен и едва ли ще се рискува с пускането му в игра.

Рома направи добра кампания и постигна своето да се класира в Топ 3, което ще позволи участие в Шампионска лига. "Римските вълци" са в страхотна форма и са непобедими във вече 9 срещи от първенството. Вилиам Венкьор ще пропусне финала на сезона, а Сейди Кейта и Диего Пероти също имат проблеми с травми и ще се решава до последно дали да вземат участие.

Дербито е от по-голямо значение за Милан и можем да очакваме по-активен и атакуващ футбол от страна на домакините. Рома пък няма особена мотивация и ще играе с нагласата да не допусне евентуални контузии. Въпреки това, през сезона "росонерите" не показаха убедителни игри и двубоят ще е изключително труден за тях, макар че имат на своя страна домакинския фактор.

Прогноза: Милан - Рома 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

17 април Сампдория - Милан 0:1 (Серия А)
21 април Милан - Карпи 0:0 (Серия А)
25 април Верона - Милан 2:1 (Серия А)
01 май Милан - Фрозиноне 3:3 (Серия А)
07 май Болоня - Милан 0:1 (Серия А)

Рома:

17 април Аталанта - Рома 3:3 (Серия А)
20 април Рома - Торино 3:2 (Серия А)
25 април Рома - Наполи 1:0 (Серия А)
02 май Дженоа - Рома 2:3 (Серия А)
08 май Рома - Киево 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Рома

171 срещи
76 победи за Милан
53 равенства
42 победи за Рома
Голова Разлика: 249:185 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
359