Спалети: Рома и Тоти са две различни понятия


Н. Гавазов

Спалети: Рома и Тоти са две различни понятия

Старши-треньорът на Рома Лучано Спалети коментира информациите за пореден конфликт с легендата на клуба Франческо Тоти.

"Рома и Тоти са две различни понятия. Наистина, той спаси клуба, но въпреки всичко, не трябва да се говори, че Рома и Тоти са едно и също нещо. Вие говорите за него, защото той е в отбора и е творил история. Аз ще се опитам да намеря още 4-5 играча, защото на нас са ни нужни футболисти от такова ниво", заяви Спалети.

"За Франческо се написаха много неща през седмицата, но аз реших да се намеся, след като се журналистите съобщиха, че в отбора трябва да се избира между Тоти и Джеко. Аз съм треньор и трябва да следя за настроението в съблекалнята, но ако журналистите подават грешна информация, аз трябва да кажа за това. Наистина, Тоти играе по-малко, но ако не ми е нужен, аз няма да го пускам на терена. Той не влиза в игра, когато убедително видим, защото ми е нужен в моменти, когато трябва да обърнем резултата", каза още специалистът.

"На тренировките мисля само за победата в следващия мач. В този момент заедно с мен не са моите родители и децата, аз сам взимам решенията. Ние сме печелили много мачове без Тоти, останалите играчи също имат принос за успехите на отбора и аз трябва да ги включа в сметките. Жалко ще бъде, ако Франческо възприеме тази ситуация по-различно. Виждам кой иска да играе и кой добре тренира и така формирам състава, изхождайки от нашите цели. Когато Тоти ми е нужен, аз ще го пускам в игра и само ще се радвам, ако лично той промени резултата в мача", завърши Спалети.

 

  Сподели
91