Сампдория – Милан: Ще се вдигнат ли росонерите след смяната?


Н. Гавазов

Сампдория – Милан: Ще се вдигнат ли росонерите след смяната?

Сампдория - Милан
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 17.04.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери


Този 33-ти кръг на Серия А привършва със срещата между Сампдория и Милан. Домакините са намират 15-то място на 8 точки от зоната на изпадащите и могат да бъдат спокойни за оцеляването си, докато за Милан Топ 5 изглежда нереалистична цел и по-скоро трябва да се опитат да запазят 6-то си място, тъй като Сасуоло е само на точка назад. "Моряците" не направиха особено добър сезон, но в последно време се забелязва прогрес в играта им. Последните 6 мача завършиха с 3 победи и 2 равенства, което носи спокойствие в клуба за оставането в елита. Карлос Карбонеро, Давид Иван и Якопо Сала са в лазарета, а Ранокия пък е наказан.

Голямата новина около Милан през тази седмица беше освобождаването на Синиша Михайлович от треньорския пост и на негово място временно ще бъде наставник Кристиан Броки. Това дойде, след като "росонерите" записаха поражение от Ювентус в последния кръг и по този начин вече в 5 срещи нямат успех, което е твърде много за италианския гранд. Не така мислеха привържениците на гостите, които излязоха с декларация против ръководството на клуба в последните години, търсейки вина в управлението, а не в треньорският щаб.

Интересно е как ще излезе Милан с новия наставник и очакваната нова схема. На някои места се заговори, че е нямало единство в съблекалнята, а на други, че в действително голяма част от играчите са подкрепяли Михайлович. Реално няма как да знаем каква е истината на този етап и единствено мачовете до края на сезона може да покажат дали е било правилно решението на Берлускони. Сампдория е труден и корав съперник, а едва ли при "росонерите" за няколко дена ще се променят коренно нещата.

Прогноза: Сампдория - Милан 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Сампдория:

05 март Верона - Сампдория 0:3 (Серия А)
12 март Емполи - Сампдория 1:1 (Серия А)
20 март Сампдория - Киево 0:1 (Серия А)
03 април Фиорентина - Сампдория 1:1 (Серия А)
10 април Сампдория - Удинезе 2:0 (Серия А)

Милан:

06 март Сасуоло - Милан 2:0 (Серия А)
13 март Киево - Милан 0:0 (Серия А)
20 март Милан - Лацио 1:1 (Серия А)
03 април Аталанта - Милан 2:1 (Серия А)
09 април Милан - Ювентус 1:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Сампдория - Милан

125 срещи
28 победи за Сампдория
32 равенства
65 победи за Милан
Голова Разлика: 211:115 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142