Интер – Наполи: Дерби без особено голямо значение


Н. Гавазов

Интер – Наполи: Дерби без особено голямо значение

Интер - Наполи
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 16.04.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки


Безспорното дерби на този 33-ти кръг на Серия а между грандовете Интер и Наполи. Домакините се намират на 4-та позиция ва класирането без реални шансове за Топ 3 и без реална опасност да изпаднат от първата 5-ца, докато гостите са на второ място на 6 точки от Ювентус и по всичко изглежда, че няма да успеят да се преборят за Скудето.

"Нерадзурите" от битка за титлата в началото на кампанията стигнаха до пето място и борба за оставането в Топ 5. В предишният кръг Интер успя да победи трудно Фрозиноне, а Милан и Фиорентина направиха отново разочароващи резултати, което позволи на играчите на Манчини да изпреварят "виолетовите" и да увеличат преднината си от градския им съперник на 9 точки. По този начин за домакините остава единствено да доиграват сезона, тъй като едва ли ще бъдат изхвърлени от местата даващи прави на евроучастие, а пък разстоянието от 3-я Рома е на 6 точки и задачата за Шампионска лига изглежда трудна 6 кръга преди края. Единствено Адем Ляич няма да може да вземе участие в дербито, така че Манчини ще може да използва най-доброто си.

Наполи направиха много добра кампания, но класата на Ювентус се оказа недостижима. "Небесносините" записаха 4 успеха и едно поражение от Удинезе, което може би ги изхвърли реално от борбата за Скудето. Гостите имат 6 точки преднина пред 3-я Рома, а има и директен сблъсък между двата отбора, така че по-скоро трябва да се насочат към запазване на второто си място. При Наполи няма контузени играчи, но пък основният реализатор и звезда на тима Гонсало Игуин е наказан и на негово място се очаква да започне Габиадини.

Определено това ще е здраво и интересно дерби, което за съжаление не съдържа допълнителен заряд свързан с гонене на някаква голяма цел. Интер ще бъде доволен и от точка и домакинската подкрепа ще е от огромно значение, докато за Наполи единствено 3-те точки ги устройва, ако искат да продължат да притесняват Ювентус. Въпреки това, липсата на Игуин ще се отрази твърде негативно и с едно равенство ще приключат амбициите на "небесно-сините" за титла.

Прогноза: Интер - Наполи 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

06 март Интер - Палермо 3:1 (Серия А)
12 март Интер - Болоня 2:1 (Серия А)
19 март Рома - Интер 1:1 (Серия А)
03 април Интер - Торино 1:2 (Серия А)
09 април Фрозиноне - Интер 0:1 (Серия А)

Наполи:

05 март Наполи - Киево 3:1 (Серия А)
13 март Палермо - Наполи 0:1 (Серия А)
20 март Наполи - Дженоа 3:1 (Серия А)
03 април Удинезе - Наполи 3:1 (Серия А)
10 април Наполи - Верона 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Наполи

149 срещи
66 победи за Интер
38 равенства
45 победи за Наполи
Голова Разлика: 221:163 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191