Милан – Ювентус: Дербито на кръга


Н. Гавазов

Милан – Ювентус: Дербито на кръга

Милан - Ювентус
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 09.04.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато


Безспорното дерби на този 32-ри кръг на Серия А е това между грандовете Милан и Ювентус. "Росонерите" се намират на 6-та позиция в таблицата на 6 точки от Топ 5, но с колебливата си игра не убеждава, че може да се пребори с Интер или Фиорентина. Не само това, но и Сасуоло диша във врата на домакините само с точка пасив и европейското участие догодина на отбора е под въпрос. В Купата на Италия положението е много по-добро и там Милан има да играе финал точно с Ювентус, а при спечелване на трофея сезонът ще бъде спасен. Играчите на Синиша Михайлович не са в най-добрата си форма, след като в 4 поредни срещи нямат успех.

Филип Мексес и Нианг са с контузии, а пък Бертолачи е наказан. Рикардо Монтоливо е с леки проблеми и евентуална негова липса от състава ще влоши играта на тима.

Ювентус е все по-близо до защитата на титлата си, тъй като играе превъзходно, а преследвача Наполи е вече на 6 точки от първото място. Шампионът на Италия вече в 21 двубоя не е бил побеждаван, което достатъчно говори за превъзходството в първенството и формата на играчите. Мартин Касерес, Киелини и Пабло Дибала са със здравословни проблеми, макар че последния може и да вземе участие. Наказан за срещата пък е Сами Кедира.

Определено дербито на кръга ще даде достатъчно заряд в мача, макар че Милан е далеч от своите силни години и целите пред треньорският щаб са по-скромни. "Росонерите" трябва да гонят победа, ако наистина желаят да се класират в Топ 5, тъй като 5 поредни кръга без успех ще е твърде много за отбор борещ се за европейско участие. От своя страна Ювентус също ще гони 3-те точки, за да задържи преднината си пред Наполи, но в клуба няма да са разочаровани и от една евентуална подялба на точките.

Прогноза: Милан - Ювентус 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

01 март Милан - Алесандрия 5:0 (Купа на Италия)
06 март Сасуоло - Милан 2:0 (Серия А)
13 март Киево - Милан 0:0 (Серия А)
20 март Милан - Лацио 1:1 (Серия А)
03 април Аталанта - Милан 2:1 (Серия А)

Ювентус:

06 март Аталанта - Ювентус 0:2 (Серия А)
11 март Ювентус - Сасуоло 1:0 (Серия А)
16 март Байерн Мюнхен - Ювентус 4:2 сл. прод. (Шампионска лига)
20 март Торино - Ювентус 1:4 (Серия А)
02 април Ювентус - Емполи 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Ювентус

194 срещи
56 победи за Милан
66 равенства
72 победи за Ювентус
Голова Разлика: 275:248 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196