Рома взе голямото дерби срещу Лацио


FUTBOL-TV

Рома взе голямото дерби срещу Лацио

Рома взе дербито на Рим срещу Лацио. "Вълците" спечели с 4:1 символичното гостуване на "орлите" в среща от кръга на Серия А. След само четвърт час игра резултатът бе открит. Тогава Лука Дин центрира около точката на дузпата, където Ел Шаарауи беше оставен непокрит и с глава прати топката неспасяемо във вратата - 1:0.

В 40-ата минута Рома можеше да поведе с 2:0, но ударът на Миралем Пянич срещна дясната греда. Вторият гол бе факт в 64-та минута, когато Диего Пероти нацели страничната греда с удар от 25 метра. Топката попадна на крака на резервата Един Джеко, който на празна врата направи 2:0. В следващите минути Уесли Хьод и Марко Пароло нацелиха по веднъж гредата зад Войчех Шчесни. В 75-та минута Лацио все пак намали резултата. Резервата Мирослав Клозе се възползва от грешка на Шчесни при далечно центриране и отклони топката с глава към задната греда, където Марко Пароло успя да изпревари Манолас и добута топката в мрежата - 1:2.

В 83-та минута Флоренци със страхотен изстрел от границата на наказателното поле уби интригата - 3:1 за Рома. В 88-та минута Диего Пероти се справи със защитата на Лацио и сам завърши пробива си, оформяйки крайното 4:1. В края на мача Хьод беше изгонен и напусна игра малко преди последния съдийски сигнал.

След този успех Рома събра 63 точки на третата позиция. Лацио остава в подножието на Европа на осмата позиция и е с 42 точки, доигравайки сезона.

  Сподели
130