Милан – Лацио: Втори сблъсък по оста Рим – Милано


Н. Гавазов

Милан – Лацио: Втори сблъсък по оста Рим – Милано

Милан - Лацио
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 20.03.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто

Този 30-ти кръг на Серия А се закрива в неделя вече с дербито между Милан и Лацио. И двата отбора не се представят убедително през този сезон и са далеч от славното си минало, но все пак зарядът е налице. "Росонерите" се намират в по-добра позиция на 6 точки от 5-то място, което е една от целите пред Синиша Михайлович. Италианският гранд можеше да бъде дори още по-близо до Топ 5, но в предишните 2 кръга не успя да реализира попадение. Положителното сред привържениците е финалът за Купата на Италия, където Милан ще се изправи с Ювентус. Юрай Куцка, Родриго Ели и Нианг са в лазарета, а Алекс пък е под въпрос. Добрата новина е завръщането на Луис Адриано след лекуването на контузия, но ще се избира за партньор на Карлос Бака между него и Джереми Менез.

Лацио се намира на 8-ма позиция, но на далечните 13 точки от 5-то място, така че доиграва сезона. Формата на отбора в Серия А не е добра и тимът има само 2 успеха от 8 кръга насам. "Римските орли" също така отпаднаха за Лига Европа преди дни след срамно поражение с 3:0 в Италия от Спарта Прага, което още повече влошава ситуацията в клуба. Де Врай, ЩеРаду, Дишан Баста, Сергей Савич и Рикардо Кишна са извън игра, а Филип Джорджевич е под въпрос.

Повече нужда от точки има в лагера на Милан, докато Лацио няма за какво да играе освен за своята чест. Настроението при "римските орли" е понижено с оглед на лошите резултати, а и липсата на важни и ключови футболисти ще се отрази негативно на играта на отбора, което ще позволи на "росонерите" да вземат лесни 3 точки.

Прогноза: Милан - Лацио 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

22 февруари Наполи - Милан 1:1 (Серия А)
27 февруари Милан - Торино 1:0 (Серия А)
01 март Милан - Алесандрия 5:0 (Купа на Италия)
06 март Сасуоло - Милан 2:0 (Серия А)
13 март Киево - Милан 0:0 (Серия А)

Лацио:

29 февруари Лацио - Сасуоло 0:2 (Серия А)
06 март Торино - Лацио 1:1 (Серия А)
10 март Спарта Прага - Лацио 1:1 (Лига Европа)
13 март Лацио - Аталанта 2:0 (Серия А)
17 март Лацио - Спарта Прага 0:3 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Милан - Лацио

157 срещи
68 победи за Милан
57 равенства
32 победи за Лацио
Голова Разлика: 250:181 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
276