Рома – Интер: Първи сблъсък за кръга по оста Рим-Милано


Н. Гавазов

Рома – Интер: Първи сблъсък за кръга по оста Рим-Милано

Рома - Интер
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 19.03.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато


Рома и Интер излизат един срещу друг в едно от дербитата на този 30-ти кръг от Серия А в битка за Топ 3. Домакините са на 3-та позиция с 59 точки, докато "нерадзурите" са на 5-то място на 5 точки от своя съперник.

"Римските вълци" се намират в превъзходна форма в първенството след 8 поредни победи и освен това играчите показват страхотен футбол. Рома отпадна още миналата седмица от Реал Мадрид за Шампионска лига, така че усилията на всички в отбора ще са насочени към запазване на настоящото място и отново да участва в най-титулувания европейски клубен турнир от следващия сезон. Единственият, който няма да може да вземе участие в срещата за домакините е Норберт Гьомбер.

Интер изглежда започна да се съвзема след серия от 3 поредни победи във всички турнири. "Нерадзурите" увеличаха аванса си пред Милан на 6 точки и дори може да гледа към Топ 3, където разликата от 5 точки не е невъзможна за стопяване. Импулсът в играта на гостите дойде след успехът с 3:0 в полуфинален реванш за Купата на Италия срещу Ювентус и макар играчите на Манчини да загубиха в последствие на дузпи - това вдигна настроението в съблекалнята. Лошата новина за Интер са контузиите на нападателите Йоветич и Икарди, както и наказанието на Паласио. По този начин като единствена възможност в атака остава Едер.

Рома се намира в превъзходна форма, но и "нерадзурите" започнаха да набират скорост, така че можем да очакваме здрав сблъсък. Ключово може да се окаже липсата на триото нападателни футболисти за гостите, коще до доведе срещата до минимален успех за "римските вълци", но и равенството не е изключено.

Проноза: Рома - Интер 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

21 февруари Рома - Палермо 5:0 (Серия А)
27 февруари Емполи - Рома 1:3 (Серия А)
04 март Рома - Фиорентина 4:1 (Серия А)
08 март Реал Мадрид - Рома 2:0 (Шампионска лига)
13 март Удинезе - Рома 1:2 (Серия А)

Интер:

20 февруари Интер - Сампдория 3:1 (Серия А)
28 февруари Ювентус - Интер 2:0 (Серия А)
02 март Интер - Ювентус 3:0 - 3:5 след дузпи (Купа на Италия)
06 март Интер - Палермо 3:1 (Серия А)
12 март Интер - Болоня 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Интер

188 срещи
55 победи за Рома
51 равенства
82 победи за Интер
Голова Разлика: 302:246 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172