Рома с важна победа срещу Емполи (видео)


FUTBOL-TV

Рома с важна победа срещу Емполи (видео)

Рома записа победа с 3:1 като гост на Емполи и по този начин се доближи на 5 точки от лидера в класирането - Ювентус. Два гола за столичани реализира Стефан Ел Шаарави, а Миралем Пянич се разписа между тях. Голът за домакините бе дело на Ервин Зуканович, който вкара топката в собствената си мрежа.

 

Впечатление направи, че Франческо Тоти беше на резервната скамейка и не се появи в игра. Иначе “вълците" вкараха ранен гол, с който поведоха в резултата. След само пет минути игра Стефан Ел Шаарави даде аванс за столичани с хубав фалцов удар от 25 метра. Тосканци се върнаха в мача с автогол в 22-та минута, когато Шчесни изби едно центриране от десния фланг, но топката рикошира в главата на Ервин Зуканович и се оплете в мрежата - 1:1.

 

В 27-та минута Пянич направи 2:1, след като стреля от фаул, топката се отби в стената, но при добавката от воле върна аванса на своя тим. В 74-та минута Ел Шаарави изведе Салах на стрелкова позиция, а той стреля, но ударът му бе избит от Скорупски. Все пак притичалият Ел Шаарави довкара на празна врата за крайното 3:1.

 

Рома е на третото място с 53 точки - на точка от Фиорентина, 4 зад Наполи и 5 след Юве. Емполи е на 10-то място с 34 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
117