Наполи – Милан: Чудесен завършек на кръга


Н. Гавазов

 Наполи – Милан: Чудесен завършек на кръга

Наполи - Милан
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 22.02.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Лука Банти

Този 26-ти кръг на Серия А ще приключи по великолепен начин с дербито между Наполи и Милан. Домакините са в голямата борба за Скудето, докато "росонерите" са се прицелили в Топ 5. "Небесно-сините" направиха прекрасен сезон до този момент, но в последните два мача записаха 2 поражения. Големият сблъсък беше предишният кръг срещу Ювентус в Торино и шампионът на Италия успя да вземе 3-те точки в последните минути. По този начин Наполи беше свален от върха и е на 2 точки от първото място. Втората загуба дойде в четвъртък, когато за Лига Европа Виляреал успя да вземе минимален успех с 1:0 преди реванша на "Сан Паоло". Това определено е смъкнало настроението в съблекалнята и евентуална победа ще вдъхне доза самочувствие в отбора. Сари няма проблеми с контузени или наказани играчи, но без съмнение техният противник ще е по-свеж, заради липсата на двубой в средата на седмица.

Може да се каже, че Милан започна най-сетне да намира себе си и във вече 9 мача не е бил побеждаван. През този период във всички турнири "росонерите" спечелиха 6 срещи и направиха 3 равенства. Въпреки това, гостите изостават на 5 точки от Интер за 5-то място и ще трябва да гонят успеха в дербито. Продължават да лекуват травми Диего Лопес, Родриго Ели и Юрай Куцка, а Романьоли пък е с леки въпроситени за мача.

И двата отбора се нуждаят от победата, така че наблюдаваме здрав и напрегнат сблъсък. Моментната форма на Милан изглежда по-добра, а и Наполи имаха тежък мач с Виляреал преди дни, но пък домакинският фактор със сигурност ще подпомогне "небесно-сините". Всякакъв изход от това дерби е вероятно да се случи, но ние прогнозираме равностоен двубой без победител.

Прогноза: Наполи - Милан 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

31 януари Наполи - Емполи 5:1 (Серия А)
03 февруари Лацио - Наполи 0:2 (Серия А)
07 февруари Наполи - Карпи 1:0 (Серия А)
13 февруари Ювентус - Наполи 1:0 (Серия А)
18 февруари Виляреал - Наполи 1:0 (Лига Европа)

Милан:

26 януари Алесандрия - Милан 0:1 (Купа на Италия)
31 януари Милан - Интер 3:0 (Серия А)
03 февруари Палермо - Милан 0:2 (Серия А)
07 февруари Милан - Удинезе 1:1 (Серия А)
14 февруари Милан - Дженоа 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Милан

140 срещи
40 победи за Наполи
43 равенства
57 победи за Милан
Голова Разлика: 203:156 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168