Милан – Интер: Дербито на Италия


Н. Гавазов

Милан – Интер: Дербито на Италия

Милан - Интер
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 31.01.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Едно от големите дербита на Италия е налице в неделя в 22-ят кръг на Серия А. Неубедителният през сезона Милан посреща своят градски съперник и дълго време лидер в класирането Интер.

"Росонерите" се бяха прицелили преди началото на сезона за участие в Шампионската лига догодина, но с течение на сезона по-релно се оказва класиране за Лига и Европа и триумф в Купата на Италия. На този етап домакините се намират на 6-то място на 2 точки от Топ 5. В първенството играчите на Михайлович играят на приливи и отливи и имат само два усепах в предишнтие 7 кръга. В Купата на Италия положениете е по-различно и италианският гранд успя да победи като гост Алесандрия в първи полуфинален двубой. Диего Лопес и Родриго Ели лекуват травми и ще пропуснат срещата, а Алекс и Бонаветнура имат леки здравословни проблеми, но могат да вземат участие.

Интер до преди месец беше сочен като основен фаворит за Скудето, но след само една победа в последните 5 кръга разликата с върха се увеличи на 6 точки. Купата на Италия също изглежда мисия невъзможна, след като преди дни "нерадзурите" претърпяха тежко поражение в първи полуфинален мач от Ювентус с 3:0. Роберто Манчини може да разчита на най-доброто си и единственото колебание е относно състоянието на Перишич, който има леки здравословни проблеми.

И двата отбора не се намират в най-добрата си форма в Серия А и успех за някой от двата гранда ще донесе импулс в играта на тима в следващите кръгове. Дерби от подобен калибер е с троен знак и труден за прогнозиране. Все пак смятаме, че моментното състояние на Милан и Интер е едно и също и равният резултат е най-логичен, макар че и най-малката грешка може да реши двубоят в една или друга посока.

Прогноза: Милан - Интер 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

09 януари Рома - Милан 1:1 (Серия А)
13 януари Милан - Карпи 2:1 (Купа на Италия)
17 януари Милан - Фиорентина 2:0 (Серия А)
23 януари Емполи - Милан 2:2 (Серия А)
26 януари Алесандрия - Милан 0:1 (Купа на Италия)

Интер:

10 януари Интер - Сасуоло 0:1 (Серия А)
16 януари Аталанта - Интер 1:1 (Серия А)
19 януари Наполи - Интер 0:2 (Купа на Италия)
24 януари Интер - Карпи 1:1 (Серия А)
27 януари Ювентус - Интер 3:0 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Милан - Интер

215 срещи
74 победи за Милан
64 равенства
77 победи за Интер
Голова Разлика: 292:287 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221