Емполи – Интер: Ще сдаде ли първото място лидера?


Н. Гавазов

Емполи – Интер: Ще сдаде ли първото място лидера?

Емполи - Интер
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 06.01.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Доменико Чели

Тежко гостуване за началото на 2016-та година очаква Интер в 18-тия кръг на Серия А. Лидерът в класирането среща коравият през този сезон Емполи на "Стадио Карло Кастелани" в опит да запази първото място, но това в никакъв случай няма да е лесна задача.

Домакините са във великолепна серия от 4 поредни победи, което ги постави на 8-ма позиция и само на 5 точки от зоната даваща право на евроучастие. Разбира се, малко вероятно е целите пред треньорският щаб преди началото на кампанията да са били класиране за Европа. С контузии са Леван Мчедлидзе и Тонели, но последният има възможност да вземе участие в срещата. Основното, на което ще разчита Емполи е в отличното представяне на голмайстора на отбора Масимо Макароне, както и на халфовете Сапонара и Жилински.

Интер записа 2 поражение в последните си 5 мача, но все още държи първото място в класирането, макар че само на точка зад него са Наполи и Фиорентина. В последният кръг "нерадзурите" загубиха на свой терен от Лацио и изпуснаха възможността да увеличат преднината си пред своите преследвачи. Манчини няма сериозни проблеми с липсващи играчи и единствено наказания Фелипе Мело ще пропусне гостуването, така че италианският гранд ще разчита на най-доброто си.

Интер играе традиционно успешно срещу Емполи и с този съперник има само едно поражение в 8 мача, а в последните 4 гостувания дори не е допускал гол. Разбира се, положението в този момент е различно и по-скромният тим ще се опита да вземе поне точка от тази среща. Прогнозираме тежък сблъсък за "нерадзурите" и изенадващо реми, което ще ги свали от лидерската позиция в Серия А.

Прогноза: Емполи - Интер 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Емполи:

22 ноември Фиорентина - Емполи 2:2 (Серия А)
29 ноември Емполи - Лацио 1:0 (Серия А)
06 декември Верона - Емполи 0:1 (Серия А)
13 декември Емполи - Карпи 3:0 (Серия А)
19 декември Болоня - Емполи 2:3 (Серия А)

Интер:

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
248