Милан – Болоня: Задължителна победа за домакините


Н. Гавазов

Милан – Болоня: Задължителна победа за домакините

Милан - Болоня
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 06.01.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Давиде Маса


Неубедителният в последния месец в Серия А тим на Милан ще посрещне Болоня за начало на 2016-та година. Домакините са на 4 точки от 5-тия Рома и ще бъдат мотивирани да си вземат 3-те точки, а гостите са вече на 5 точки от зоната на изпадащите и могат по-спокойно да започнат срещата.

"Росонерите" определено разочароваха своите фенове последните кръгове, в които се изправиха срещу отборите от зоната на изпадащите Карпи, Фрозиноне и Верона. В тези 3 двубоя играчите на Михайлович успяха да запишат само 5 точки от възможни 9 и това би трябвало да се счита за провал за клуб от такъв ранг. Милан обяви, че основната цел пред футболистите ще е спечелването на Купата на Италия и евентуално участие в евротурнирите догодина. Това може до известна степен да е повлияло на играта в Серия А, но в никакъв случай не може да е извинение.

В Купата на Италия все пак положението е положително и "росонерите" са на четвъртфиналите, където имат благоприятната възможност да се изправят срещу Карпи и да гонят полуфнал в турнира. С контузии продължават да бъдат Джереми Менез и Диего Лопез, а Романьоли е наказан.

Целите на Болоня през този сезон са твърде скромни и са свързани с оставане в елита. Отборът твърде рано отпадна за Купата на Италия и усилията са насочени единствено към вътрешния шампионат. Представянето на тима е задоволително през последния месец, в който записаха две победи (особено изненадващ беше този над лидера в онзи момент Наполи) и само едно поражение. Гостите са без Франко Бриенза, Лука Рицо и Емил Крафт.

Милан играе успешно срещу Болоня и вече в 11 мача от всички турнири няма поражение срещу този съперник. "Росонерите" се представят добре в домакинските мачове и пред своя публика има само 1 поражение в последните 10 мача. Освен това, грандът от Милано се бори за евроучастие и евентуален неуспех ще изнерви ръководството и привържениците. Очакваме домакинска победа, която обаче в никакъв случай няма да дойде лесно.

Прогноза: Милан - Болоня 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

01 декември Милан - Кротоне 3:1 сл. прод. (Купа на Италия)
06 декември Карпи - Милан 0:0 (Серия А)
13 декември Милан - Верона 1:1 (Серия А)
17 декември Сампдория - Милан 0:2 (Купа на Италия)
20 декември Фрозиноне - Милан 2:4 (Серия А)

Болоня:

21 ноември Болоня - Рома 2:2 (Серия А)
28 ноември Торино - Болоня 2:0 (Серия А)
06 декември Болоня - Наполи 3:2 (Серия А)
12 декември Дженоа - Болоня 0:1 (Серия А)
19 декември Болоня - Емполи 2:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Болоня

146 срещи
64 победи за Милан
40 равенства
42 победи за Болоня
Голова Разлика: 226:178 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158