Интер - Сампдория: Равенството ще удовлетвори и двата отбора


.

Интер - Сампдория: Равенството ще удовлетвори и двата отбора

Интер - Сампдория
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талавиенто

Интер има сериозно преимущество пред своите конкуренти за титлата: „нерадзурите" могат да си позволят да губят точки наляво и надясно. Колективът на Жозе Моуриньо в две поредни срещи от националното първенство не може да се добере до победата, но и равенствата съхраняват за миланци първото място в турнирната таблица. Напред - предстоят три много тежки срещи срещу много сериозни съперници. Сампдория, Удинезе и Дженоа, а и битката срещу Челси в Шампионската лига с кондонския Челси - ето го календара на следващите мачове на миланския Интер. Всекио един отбор ще излезе не на живот, а на смърт, преследвайки целите си. Сампдория и Дженоа се борят за своите места в евротурнирите, Удинезе - за оцеляване, а Челси за европейска слава.

В Серия А Интер след 24 кръга има всичко на всичко две поражения, едното от които е в първата среща между анонсираните отбори. На „Луиджи Ферарис" генуезци дадоха истински битка на своя съперник и тяхната яростна и страстна игра доведе до загуба на Интер. На 26 септември единственият гол в срещата вкара Пацини в 72 минута на мача.

Жозе Моуриньо е твърде вероятно да даде малко отдих на някои свои футболисти срещу Сампдория. Именно сега на миланци предстои най-важния период в първенството. На картата е поставено практически почти всичко.

Сампдория започна перфектно първенството, а след победата на 26 септември над Интер пред медиите ръководството афишира, че се прицелва в титлата. Поизбързаха обаче с тези си твърдения защото на 28 октомври последва разгром с 1:5 от Ювентус и след това генуезци се сринаха - в десет мача само една победа и 5 загуби. Да, обаче в последните си мачове отборът се изправи на крака и постигна 4 поредни победи, завръщайки се в Топ 6 с реални шансове за 4-то място и класиране за Шампионската лига. Борбата ще бъде обаче жестока, защото Наполи, Ювентус, Сампдория и Палермо са събрани в две точки и всеки един е готов да брани своето място под слънцето.

За предстоящия двубой на Интер срещу Челси напомня не толкова календара, а изказванията на официалните лица. В крайна сметка за един човек от щаба на „нерадзурите" двубоят с лондонския гранд има колосално значение и това не е тайна.

„За последните две години Челси преживява спад, което не е случайно и е свързано с моето напускане на клуба", заяви Моуриньо през седмицата.

Президентът Морати призова да не се мисли за Челси преди двубоя със Сампдория, но кой сега слуша мъдрия човек?.... Интер има определени проблеми със своята защита. Матераци е извън стъроя до 26 февруари, но ветеранът не се появява често в основния състав. Сантон получи травма и също няма да вземе участие в мача. Практически португалският специалист ще може да разчита на петима защитници - Кордоба, Санети, Лусио, Самуел и Майкон. Санети по принцип е полузащитник, но е в състояние да играе отлично и като защитник. Аржентинецът ще застане на левия фланг на отбраната, а Иван Кордоба ще бъде на пейката.

В полузащитата всичко е наред и там миланци нямат никакви проблеми. Деян Станкович се възстанови и отново е част от отбора - ще застане отдясно на средната линия. В отлична форма е Уесли Снайдер и най-важното е да не получи травма срещу генуезците. В атака го няма само Балотели, който до края на февруари ще бъде извън строя.

Постройката на игра ще бъде 4-3-1-2, с Ето и Милито начело на атаката.


Сампдория проведе своята последна тренировка в родния си град доста съдържателно. Травмираните играчи Кастелаци и Касано по специална програма използваха басейна за лечението си, а след това тренираха в зала за заякване на мускулите , но така или иначе не успяха да се възстановят и отпадат за двубоя. Здравите футболисти обаче през по-голямата си част от тренировките „разстрелваха" своите вратари. Дел Нери призна, че в последните дни тренировките са посветени на точността на атакуващите футболисти.

„Ние се надяваме, че Санети и другарите му са заети с мислите за Челси", не скри своите мисли наставникът на Сампа Луиджи Дел Нери.

До петък резервата на Касано в атака Никола Поци изпитваше болки в краката, но в навечерието на двубоя се възстанови. Впрочем Поци рядко влизаше в игра, но след контузията на Касано заигра във всеки мач, така, че съществени проблеми в нападения нямат генуезци. И последно нека отметнем, че на Марко Роси изтече наказанието и той се завръща в групата.

Схемата на Сампдория ще бъде 4-4-2 с Пацини и Поци в атака. В средата ще бъдат Семиоли, Паломбо, Поли и Губерти.

Срещата ще бъде много интересна, защото Интер има да си връща на гостите за загубата от есента. „Нерадзурите" са блестящи у дома си, но в момента са хвърлили едно око и на срещата с Челси в средата на следващата седмица. Много важно ще бъде някой основен футболист да не получи контузия и предполагам, че домакините ще играят внимателно.

За Сампдория е много важно да измъкнат поне точка. Ако е нещо повече - още по-добре. Неъсмнено е, че гостите ще вложат всички свои усилия и ще дадат невероятен отпор на своя съперник, възползвайки се от предстоящите му важни срещи. Във всяко друго време гостите биха си тръгнали поне с два гола разлика, но сега не е така заради важния мач на Интер в Европа. Поради това си  мисля, че тази среща ще завърши без победител. А и защо не се възползваме от хубави якоефицент за този знак, който предлага bet365?

Прогноза за: Интер - Сампдория 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

28 януари Интер - Ювентус 2:1 (Купа на Италия)
03 февруари Интер - Фиорентина 1:0 (Купа на Италия)
07 февруари Интер - Каляри 3:0 (Серия А)
10 февруари Парма - Интер 1:1 (Серия А)
14 февруари Наполи - Интер 0:0 (Серия А)

Наполи:

17 януари Сампдория - Катаня 1:1 (Серия А)
24 януари Удинезе - Сампдория 2:3 (Серия А)
31 януари Сампдория - Аталанта 2:0 (Серия А)
07 февруари Сиена - Сампдория 1:2 (Серия А)
13 февруари Сампдория - Фиорентина 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Сампдория

128 мача
69 победи за Интер
38 равенства
21 победи за Сампдория
Голова Разлика: 233:119 за Интер


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.50
Равен - 3.80
Сампдория - 7.50

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135