Алегри: Ноември се получи добър месец за нас


Н. Гавазов

Алегри: Ноември се получи добър месец за нас

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели впечатленията си от срещата с Палермо в рамките на 14-я кръг на Серия А, в която "бианконерите" постигнаха победа с 3:0 и по такъв начин се доближиха на 6 точки от първото място.

"Това бе добро представяне по отношение на интензивността, особено отчитайки, че мачът се състоя след трудния двубой с Манчестър Сити. Ноември се получи много добър за нас. Спечелихме важни точки в таблицата за класиране. Мората е играч, който винаги ми е бил първи избор. В дадения момент той просто трябва да възстанови кондицията си и да се освободи от натиска. Манджукич е печелил Шампионска лига, той е играл за Байерн и за Атлетико. Може би не е толкова техничен футболист, но има качества, които го правят полезен за отбора. Цифрите му говорят сами за себе си", заяви Алегри.

"Отборът подобри физиката си, ние започнахме да действаме по-остро и може да варираме темпа на игра в нужните моменти. Единственият проблем в днешния мач бе, че много лесно давахме топката на съперника. През лятото казах, че не ми харесва атмосферата около Ювентус. Защото някои чувстваха, че след четири успешни години е достатъчно просто да излезем и ще победим. С това се борихме около месец - месец и половина, с лед това всички разбраха, че трябва да се трудим, за да спечелим всяка точка", добави треньорът.

 

  Сподели
92