Лацио - Милан: Столичани ще грабнат трите точки


Н. Гавазов

Лацио - Милан: Столичани ще грабнат трите точки

Лацио - Милан
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 01.11.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Този мач можеше да бъде централен за кръга днешният игрови ден да дари на почитателите на италианския футбол със сблъсък между основните претенденти за Скудетото. За съжаление на многобройните фенове на Лацио и Милан, столичани нямат финансова стабилност и дълга пейка, която да им помогне да воюват на няколко фронта. "Росонерите" пък станаха жертва на честите треньорски смени, кадровата политика на клуба и затягането на коланите.

В Лацио започва да се натрупва умора, а това се изразява в нестабилност в представянето и резултатите. Как да си обясним по друг начин убедителните победи срещу Торино и Розенбог и пораженията от Аталанта и Сасуоло? Столичани събраха 18 точки до тук и са шести в класирането, на три точки от петия Сасуоло.

Милан минимално победи Киево, което помогна на феновете окончателно да забравят загубата от Интер. Успехът е втори поред и може да кажем, че "росонерите" укрепиха играта си, но също така ще напомним и каква е класата на съперниците, поради което не бива да се гледа на света с розови цветове. Основният проблем със защитата си остава, включително и играта при статични положения. След десет кръга Милан е осми в класирането, на седем точки от третото място, което, впрочем, е пречи на Силвио Берлускони да говори, че основната цел пред отбора е завръщане в Шампионска лига.

Де Врей, Кейта и Пароло са отсъстващи от домакините, за гостите няма да играят Менез, Балотели и Абате.

Последната победа на Милан тук е през сезон 2009/10. Трудно може да си представим, че точно сега "росонерите" ще могат да запишат успех, още повече, че Лацио разполага с качествен състав и играе силно на родна земя. Успех за гостите ще бъде да не допуснат загуба, иначе най-нормалното нещо ще е столичани да грабнат трите точки.

Прогноза: Лацио - Милан 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

04 октомври Лацио - Фрозиноне 2:0 (Серия А)
18 октомври Сасуоло - Лацио 2:1 (Серия А)
22 октомври Лацио - Розенборг 3:1 (Лига Европа)
25 октомври Лацио - Торино 3:0 (Серия А)
28 октомври Аталанта - Лацио 2:1 (Серия А)

Милан:

08 октомври Монца - Милан 0:3 (Приятелска среща)
17 октомври Торино - Милан 1:1 (Серия А)
21 октомври Милан - Интер 0:1 (Приятелска среща)
25 октомври Милан - Сасуоло 2:1 (Серия А)
28 октомври Милан - Киево 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Милан

156 срещи
32 победи за Лацио
57 равенства
67 победи за Милан
Голова Разлика: 247:180 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
244