Алегри: Сами трябва да се измъкнем от неприятното положение


Н. Гавазов

Алегри: Сами трябва да се измъкнем от неприятното положение

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри разказа за поражението с 1:0 от Сасуоло в мач от десетия кръг на Серия А. Според специалиста, "бианконерите" са играли недостатъчно добре през първото полувреме и това е причината за загубата.

"Много съм огорчен от начина, по който проведохме този мач. Прекалено агресивно реагирахме на някои положения, нарушавахме правилата и подарявахме на съперника статични положения. Освен това не се справихме с пресата на Сасуоло. Един мач се печели или губи от детайлите. Ние загубихме след гол от пряк свободен удар, който не биваше да даряваме на съперника. Серия А е много тежко първенство и за да имаш добри резултати, трябва да се раздаваш във всеки мач. Сами трябва да се измъкнем от неприятното положение, в което се озовахме. Сега трябва да се готвим за следващия мач в Серия А и Шампионска лига", заяви Алегри.

"Аз нося отговорност за слабите резултати и многото млади играчи в средата на терена не могат да ни послужат като оправдание. Разполагаме с достатъчно класа, за да се справяме по-добре, отколкото до момента. През второто полувреме изглеждахме по-добре, но това само ни кара да се ядосваме повече заради безобразното първо полувреме", добави специалистът.

 

  Сподели
94