Наполи - Интер: Украшението на кръга ще завърши без победител


.

Наполи - Интер: Украшението на кръга ще завърши без победител

Наполи - Интер
Стадион: "Сан Паоло", Наполи
Час: 21:45
Съдия: Роберто Розети


Централният двубой на 24 кръг на Сероя А. Наполи срещу Интер - украшението на футболната неделя и не случайно организаторите оставиха двубоя последен, с което ще бъде закрит кръга. Никой не се съмнява, че в Неапол трибуните ще бъдат пълни след като само за два дни бяха продадени над 40 000 билета.

Наполи влоши представянето си през последните две седмици след като загуби от Удинезе с 1:3 и не успя да победи у дома си Дженоа. Загубата бе първата от 4 октомври и това отдалечи неаполитанците от третия Милан на 7 точки и по-реалистично ще бъде да се гони класиране за 4 място, което също ще изпрати отбора в Шампионската лига. За това място обаче кандидати са много, като единият е Ювентус.

Интер сега можеха да имат още по-комфортна преднина от Рома, ако хората на Жозе Моуриньо не бяха завършили наравно срещу Парма през седмицата, за което вина има и Валери Божинов. Но и тази разлика е доста внушителна и едва ли стабилно играещите „нерадзури" ще позволят на някой да наруши хегемонията им. Още повече, че играта върви и без Снайдер, а последните две победи срещу Милан и Каляри дойдоха по категоричен начин.

Интер отбелязват средно на мач по 2.13 гола, а допускат 0.87 и по тези показатели са първи сред всички отбори. Освен това имат най-много победи и са допуснали най-малко загуби, и всичко това показва наистина хегемонията на шампионите през сезона. Всъщност, тя няма как да бъде нарушена след като в първите кръгове Милан не бе на себе си, а другият конкурент - Ювентус пък повтори неудачите на „росонерите" в последните кръгове. Атаката на Рома пък за титлата идва малко късно, а и петте загуби на римският отбор в началото също помагат за това Интер да е първи.

Кадровото положение на Наполи е отлично: лазарета е пуст, след като Лавеси оздравя и се завърна към тренировка, но на аржентинеца му трябва още физическа кондиция и не бе включен в групата за мача. Схемата на игра ще бъде 3-4-2-1, но това е много относително и според специалистите атаките ще бъдат задължително с трима нападатели - Куалярела, Денис в средата и Хамшик отляво. На мястото на наказания Маджо като десен полузащитник ще видим Зунига, а Гаргано и Пациенца ще застанат в средата на терена с много важната задача да не допуснат пробив към тримата защитници ( голям риск да излезеш срещу Интер с трима защитници).

Няколко ключови играча се завръщат в редиците на шампиона: изтекоха наказанията на атакуващият полузащитник Снайдер и централният защитник Лусио. В Неапол може би ще видим яростен футбол с обилно нарушаване на правилата. За такива срещи много е подходящ холандският вундеркинд. Неговите изпълнения от пряк свободни удари донесоха не малко точки на „нерадзурите". С контузии са Деян Станкович и Кристиян Киву. Изследванията на Матераци показаха, че централният защитник ще се завърне по-рано от предвиденото, но не и за този мач.

Схемата на Моуриньо си е традиционната 4-3-1-2. Пандев и Милито са на върха на атаката, а зад тях ще бъде Снайдер. Занети, Камбиасо и Мунтари също ще оказват помощ, но много внимателно и в готовност да се завърнат назад и да помагат на защитата си. А португалският специалист може да реши да приеме играта в зоната между централния кръг и наказателното си поле, което означава, че задачата на тримата полузащитници става много важна.

И така, за Валтер Мазари настъпва часът на истината: способен ли е неговият отбор да се включи напълно в елита на италианският футбол и да възроди великия Наполи от края на 80-те години. Но в същото време домакините съзнават, че никак не е лесно да победиш Интер, още повече, че качеството на „нерадзурите" е по-голямо. За гостите също ще бъде трудно да се върнат в Милано с трите точки, макар, че не е невъзможно, но трудно се играе "Сан Паоло" когато домакините са максимално мобилизирани и готови да защитават всяка педя . Очаква ни наистина много равностоен и мъжки двубой, където най-вероятният изход е равенството.

Прогноза за: Наполи - Интер 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

13 януари Ювентус - Наполи 3:0 (Купа на Италия)
17 януари Наполи - Палермо 0:0 (Серия А)
24 януари Ливорно - Наполи 0:2 (Серия А)
30 януари Наполи - Дженоа 0:0 (Серия А)
07 февруари Удинезе - Наполи 3:1 (Серия А)

Интер:

24 януари Интер - Милан 2:0 (Серия А)
28 януари Интер - Ювентус 2:1 (Купа на Италия)
03 февруари Интер - Фиорентина 1:0 (Купа на Италия)
07 февруари Интер - Каляри 3:0 (Серия А)
10 февруари Парма - Интер 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:
Наполи - Интер

17 мача
10 победи за Интер
2 равенства
5 победи за Наполи
Голова Разлика: 27:15 за Наполи

През този сезон:

23 септември Интер - Наполи 3:1 (Серия А)


Коефициенти от bet365:
Наполи - 3.20
Равен - 3.20
Интер - 2.30


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178