Ювентус - Дженоа: Бианконерите ще донесат първа победа за новия си наставник


.

Ювентус - Дженоа: Бианконерите ще донесат първа победа за новия си наставник

Ювентус - Дженоа
Стадион: „Олимпико", Торино
Час: 16.00
Съдия: Паоло Мацолини

Ювентус може да не са загубили среща при новия си наставник Алберто Дзакерони досега, но те не успяха и да спечелят и нито една. Под ръководството на 56 годишният специалист „бианконерите" направиха две поредни равенства, с което отборът отпадна от челната шестица и в момента е седми с 35 точки. Впрочем, „Старата госпожа" няма победа в първенството от 6 януари, допусна загуба от средняка Киево и завърши наравно срещу слабака Лацио.

В домашна обстановка отборът се представя крайно колебливо и загуби вече четири мача, като допуснаха 15 гола. Атаката е колеблива, а защита в повечето случаи действа неумело, което я прави десета по допуснати голове - наистина лош атестат за тим, който има намерение да играе в Шампионската лига, да не говорим за първоначалната цел за спечелване на титлата, която се оказа фантастична по-късно. Всичките тези негативи обаче все още има време да бъдат променени от новият наставник на „Старата госпожа".

Дженоа са на едно място в подреждането след Ювентус, с 35 точки и по-лоша голова разлика. След поредицата от три добри мача, в отбора се заговори за участие в Шампионската лига в следващия сезон, нещо, което според мен е крайно нереалистично на този етап в предвид потенциала на генуезци. Още повече, че не може да имаш претенции да си сред челните отбори, разчитайки само на домакинските си мачове - само с две победи навън, няма как Дженоа да се пребори с конкуренцията.

Ювентус посреща Дженоа с група от 21 футболисти. Сред тях няма да видим Якуинта, Трезеге и Поулсен, които лекуват контузии. Фелипе Мело е наказан и пропуска срещата. Сеньор Дзакерони не се отказва от своята схема 3-4-1-2, която внася много сигурност в средата на терена, отворена е за повече атаки, но крие известни рискове в защитен план. Амаури и Дел Пиеро ще са най-отпред, а зад тях ще се разположи Диего. Реално Дзакерони излиза само с един централен защитник, но за сметка на това Кандрева и Сисоко застават непосредствено пред Легроталие, който е сам пред Буфон. Каморанези и Гросо ще са на резервната скамейка и на по-късен етап може би ще видим и тях.

Кхаржа, Паласио, Юрич, Янкович и Морети - това е дългият списък на футболисти на които няма да разчита Гасперини. Към тях ще добавим и отпадането групата на Фрисон и Перин и нещата наистина не са обнадеждаващи. Това принуди наставникът да включи сред двадесетте си футболисти и някои младежи - Алексич за първи път е призован и ще се присъедини към наборите си Бертончини, Фризон, Полента и Ел Шараави.

Тактическата схема е 3-4-3, което ще позволи много открита игра в нападение и сигурност в средата на терена. Тримата защитници обаче за разлика от тези на Ювентус са прибрани към средата и ролята на крайните полузащитници да подпомагат защитата е много голяма при това подреждане.

Очертава се много оспорван двубой. Ювентус ще трябва да изчистят всичко лошо което им се струпа напоследък само със задължителна победа. Пред себе си имат противник, който умело затваря играта в средата на терена, но и разчита много на контраатаките си. Генуа пък са изправени пред отбор, който ще търси задължителната победа в мача. Трети пореден мач без победа наистина ще свали приповдигнатото настроение което внесе новият наставник и надеждите са, че този път нещата ще се получат. Генуа е много слаб гост, но пък гостите ще разчитат на това, че съперникът им е в негативна серия. Всичко това предполага интересен откъм развитие мач. Все пак аз мисля, че сеньор Дзакерони ще съумее да излъже Гасперини, а неговите футболисти ще донесат първата победа на новия си наставник.

Прогноза за: Ювентус - Дженоа 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

17 януари Киево - Ювентус 1:0 (Серия А)
23 януари Ювентус - Рома 1:2 (Серия А)
28 януари Интер - Ювентус 2:1 (Купа на Италия)
31 януари Ювентус - Лацио 1:1 (Серия А)
06 февруари Ливорно - Ювентус 1:1 (Серия А)

Дженоа:

17 януари Рома - Дженоа 3:0 (Серия А)
20 януари Дженоа - Бари 1:1 (Серия А)
24 януари Дженоа - Аталанта 2:0 (Серия А)
30 януари Наполи - Дженоа 0:0 (Серия А)
07 февруари Дженоа - Киево 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:
Ювентус - Дженоа

11 мача
6 победи за Ювентус
4 равенства
1 победа за Дженоа
Голова Разлика: 25:10 за Ювентус

През този сезон:

24 септември Дженоа - Ювентус 2:2 (Серия А)


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.72

Равен - 3.50

Дженоа - 5.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189