Милан и Юве се събудиха с победи (видео)


FUTBOL-TV

Милан и Юве се събудиха с победи (видео)

Намиращите се в средата на класирането в Серия А грандове Ювентус и Милан показаха признаци на събуждане от кризата, която ги е налегнала от началото на сезона в Калчото. Днес двата тима постигнаха домакински победи в 10-ия кръг на първенството.

"Росонерите“ отново бяха близо до това да разочароват феновете си, но все пак с гол едва в 85-ата минута стигнаха до 2:1 над Сасуоло, и то при положение, че съперникът бе с човек по-малко над час игра. В герой за своя тим се превърна новото попълнение Луиз Адриано, който засече центриране от корнер на Джакомо Бонавентура и осигури успеха с 2:1. Иначе Андреа Конзили бе изгонен директно в 29-ата минута. Вратарят извърши нарушение срещу откъсващия се сам срещу него в пеналтерията Карлос Бака и за рефера не остана друго, освен да го отстрани от игра, а потърпевшият се разписа от бялата точка за 1:0. В 53-ата минута Доменико Берарди не пропусна да накаже бившия си тим, но голът на Адриано в края осигури успеха на Милан.

"Росонерите“ с 13 точки се намират на 10-то място след 9 кръга, а Сасуоло с 15 е на шеста позиция.

Ювентус от своя страна подчини с далеч по-малко драми Аталанта с 2:0 и прекрати поредицата от две последователни нулеви равенства. Пауло Дибала изведе "Старата госпожа“ напред с гол в 28-ата минута. Аржентинска звезда на торинския тим бе един от най-добрите на терена днес и дори асистира в 49-ата минута за Марио Манджукич – 2:0.

В 79-ата Дибала бе спънат за дузпа, но въпреки че имаше три попадения от бялата точка досега през сезона, предостави изпълнението на Пол Погба, който изпусна. От 74-ата минута до края гостите играха с човек по-малко заради втори жълт картон на Толой. До нов гол обаче не се стигна и така Ювентус е с 12 пункта  на 12-та позиция, а Аталанта с 14 заема девето място след изиграването на 9 кръга.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
122