Анонс на 7-ми кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 7-ми кръг на Серия А - срещите в неделя

Емполи - Сасуоло
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 04.10.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Емполи е с четири загуби от шест мача, само с една победа и с четири точки заема предпоследното място в класирането. Веднага ще кажем, че тоскнци не играха добре само при загубата си от Фрозиноне тази седмица - във всички останали срещи Емполи по никакъв начин не показа игра, приличаща на отбор за по-долната дивизия.

Що се отнася до Сасуоло, познайте какво е общото с Байерн Мюнхен и ПСЖ? Това, че скромният италиански отбор няма загуба. Хората на Еузебио де Франческо са близо до зоната на Шампионска лига и при победа днес, те ще се окажат в топ 3. Впрочем, от Сасуоло продължават да твърдят, че целта е запазване на мястото в елита.

Фаворит в мача е Сасуоло, като главната причина за това е отсъствието на мозъка на тима Рикардо Сапонара.

Прогноза: Емполи - Сасуоло 1:1

 

 

Палермо - Рома
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 04.10.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Черни облаци са надвиснали над треньорите на двата отбора. За уволнението на Джузепе Якини се говори по-малко, отколкото за раздяла с Руди Гарсия, въпреки че страданията на сицилианци са по-големи и са свързани с вътрешното първенство - добре играещият в началото на сезона Палермо влоши формата си и в последните си четири мача събра само точка.

Феновете на Рома забравиха за успехите над Ювентус и Карпи и насочиха своята критика към Гарсия за провала в Борисов и за това, че "вълците" имат само една победа в последните си три двубоя в Серия А. В интерес на истината, френският специалист провали двубоя срещу БАТЕ, така че срещата с Палермо е отличен шанс (и последен) за поправяне на ситуацията.

Колкото и чудно да е, но фаворит в мача са домакините. не само заради това, че на "Барбера" трудно се играе, но и заради това, че гостите са без Тото, Джеко, Кейта и Рюдигер, докато островитяните влизат в двубоя без никакви кадрови загуби.

Прогноза: Палермо - Рома 2:1

 

 

Удинезе - Дженоа
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 04.10.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Анджело Кервелера

Удинезе влиза в мача с четири загуби и победа и актив от шест точки, а Дженоа с три успеха, победа и също шест пункта. Приликите обаче не свършват до тук. Фриулци загубиха голмайстора си в двубоя с Болоня и сега Стефано Колантуоно разполага само с двама нападатели. "Грифоните" от своя страна са без Горан Пандев, който трудно може да бъде заменен от някой измежду Пволети, Пероти или Капел.

Предполага се, че домакините ще търсят ранен гол, след който да затворят мача. Това трудно ще стане срещу добре играещата опорна зона на противника, а и без Дуван. Гостите също изглеждат неспособни да вкарат гол, така че не бива да ни изненада, ако видим едно нулево равенство в мача.

Прогноза: Удинезе - Дженоа 0:0

 


Лацио - Фрозиноне
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 04.10.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Марко Ди Бело


Този мач е с характер на дерби. През миналата година излезе на бял свят телефонен разговор на президента на Лацио Клаудио Лотито, който заяви, че авторитетът на Серия А пада заради отбори като Фрозиноне. Сега над 3 000 почитатели на този отбор се готвят да пристигнат в Рим, а играчите на гостуващия отбор са решени да дадат битка на именития съперник.

В чисто спортен аспект Лацио е с три поредни победи във всички турнири след фиаското в Неапол. Фрозиноне също има повод за радост, защото равенството срещу шампиона и победата срещу Емполи осигуриха на тима първите точки през този сезон.

Разбираемо е, че Лацио е фаворит в сблъсъка, но все пак нека имаме едно наум, което е заради подобренията в играта на гостите в последните им мачове.

Прогноза: Лацио - Фрозиноне 1:0

 


Фиорентина - Аталанта
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 04.10.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Цяла седмица играчите на Фиорентина слушат суперлативи по свой адрес, а феновете на "виолетовите" за готови да издигнат паметник на Пуло Соуза - това е Италия, където емоциите се люшкат от едната до другата крайност. В интерес на истината треньорът намери подходящата схема на игра, а това започна да дава резултати - четири победи в последните четири мача във всички турнири, голова разлика 11-4 и първо място в класирането.

Аталанта е един от отборите, които малко вкарват, но и малко допускат, а трите победи и само едната загуба говорят за достойно представяне на тима от Бергамо. Еди Рея наложи своите идеи и сега Аталанта показва футбол, който няма нищо общо с понятието зрелищност, но е много ефективен.

Никога в своята история Фиорентина не е постигал шест победи в първите седем мача. Ако днес това се случи, "виолетовите" не само ще запишат историческо постижение, но и ще останат на върха в класирането.

Прогноза: Фиорентина - Аталанта 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
272