Фиорентина - Милан: Новият Милан ще прекъсне традицията


Н. Гавазов

Фиорентина - Милан: Новият Милан ще прекъсне традицията

Фиорентина - Милан
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 23.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери

Двубой между два напълно загадъчни отбора, които през новия сезон ще се опитат да решават най-сериозни задачи. Три години и три четвърти места. За някого това е стабилност, но за босовете на Фиорентина вече не е достатъчно. През лятото "виолетовите" в скандална форма се сбогуваха с Винченцо Монтела, а след това достатъчно дълго време се сражаваха за Мохамед Салах. Общо взето най-голямата промяна е свързана с това, че бившият играч на Ювентус Пауло Соуса оглави тима. Португалският специалист спечели трофеи навсякъде където работи, така че на "Артемио Франки" цари умерен оптимизъм. Относно отбора, някакви качествени изменения не настъпиха. Калинич дойде на мястото на Гомес, Астори на Савич, а Марио Суарес замени Писаро и Акуилани. Много ще зависи от това, дали Джузепе Роси ще набере форма, но общо взето Фиорентина не е по-силен отбор от миналогодишния.

През лятото Милан се раздели с поредния треньор с "червено-черно" сърце и след като опитите да бъде привлечен Карло Анчелоти удариха на камък, отборът бе поет от Синиша Михайлович, който за две години построи много интересен отбор в Сампдория. Сръбският специалист прекара стажове при Сър Алекс, Арсен Венгер и Юрген Клоп и е известно, че е голям мотиватор, но преди няколко години заяви, че е против принципите му да води Милан, защото е интернист, така че, въпреки качествата си, Синиша трябва да е готов за негативна реакция от страна на "Курва Суд" още при първи неуспехи. Относно подсилването на отбора, клубът похарчи 88 милиона евро за нови играчи - най-високите разходи за последните 13 години. Карлос Бака и Андреа Романьоли влязоха в топ 10 на най-скъпите покупки в историята на Милан, а за Бертолачи бяха похарчени 20 милиона евро. По-скромен изглежда трансферът на Луис Адриано, който откри головата си сметка и доказа защо бе
голмайстор на Шахтьор.

За домакините няма да играе Ронкалия, който е наказан. Що се отнася до Милан, извън групата за мача са контузените Нианг, Менес и Агаци.

Както казахме в началото, двата отбора са загадки на този етап, поради това и мачът е много любопитен и справедливо определян за централен на кръга. Милан изглежда с една идея по-силен от Фиорентина, а според Адриано Галиани "росонерите" са готови дори да се борят за титлата. Няма да е изненада, ако видим победа за гостите, но веднага искаме да напомним на нашите читатели, че "виолетовите" не са губили стартов двубой в Серия А от 2006 година. Ще прекъсне ли Милан тази традиция? Любителите на изненадите спокойно могат да заложат на това.

Прогноза: Фиорентина - Милан 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

25 юли Бенфика - Фиорентина 0:0 - 4:5 след дузпи (Приятелска среща)
02 август Фиорентина - Барселона 2:1 (Приятелска среща)
05 август Челси - Фиорентина 0:1 (Приятелска среща)
14 август Лучезе - Фиорентина 0:3 (Приятелска среща)
15 август Фиорентина - Ираклис 2:1 (Приятелска среща)

Милан:

25 юли Милан - Интер 1:0 (Приятелска среща)
30 юли Реал Мадрид - Милан 0:0 - 10:9 след дузпи (Приятелска среща)
04 август Байерн Мюнхен - Милан 3:0 (Ауди Къп)
05 август Тотнъм - Милан 2:0 (Ауди Къп)
17 август Милан - Перуджа 2:0 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Милан

153 срещи
43 победи за Фиорентина
42 равенства
68 победи за Милан
Голова Разлика: 238:183 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
263