Фиорентина - Рома: Пореден опит да бъдат спрени вълците


.

Фиорентина - Рома: Пореден опит да бъдат спрени вълците

Фирентина - Рома
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Час: 21.45
Съдия: Никола Рицоли

Фиорентина се смъкна надолу в таблицата за класиране. Вече три мача в Серия А флорентинци нямат победа - две поражения, един равен и 11 място в класирането с все по-минимални шансове за участие в евротурнирите. Това ли е отборът, който изхвърли Ливърпул от Шампионската лига? В последната си среща срещу Каляри Йоветич успя да донесе равенството за „ла виола", но проблемите в средната линия и на левия фланг на защитата са повече от видими, а това бе силното оръжие на тима през есента.

Рома пристига в недружелюбна Флоренция в едно повече от великолепно темпо. Статистическите показатели на „вълците" говорят за потресаващ подем в отбора: 18 мача без поражение, от които 15 победи и действително са сериозна заплаха за домакините. Кой ще стане най-сетне палачът на „джиларосите". Този въпрос си задават много експерти, този въпрос си задава и Чезаре Прандели.

В първия кръг Рома удържа много красива победа над своя съперник. Между другото гостите от Флоренция губеха тогава с 0:3, след което „вълците" се прибраха назад и както те си знаят доиграха мача. Предлагам ви да си спомним тази победа:


Кадровото положение наа Фиорентина не е никак зле и освен Занети, друг в лазарета на отбора няма. Паскуал, Монтоливо, Кролдруп и Гобби се завърнаха от контузии, а Муту е дисквалифициран. Наказан за една среща е Фелипе. Така, на левия фланг на защитата ще видим Паскуал и Кролдруп, а Монтоливо се завръща в средата на терена. Тактическата постройка от 4-2-3-1 ще позволи да се държи под око защитата на гостите и когато се овладее топката със сигурност набезите в полето на „вълците" ще бъде от 4-ма нападатели. В същото време прибраните към центъра Монтоливо и Донадел ще се опитат да разбият атаките на своите противници още в подстъпите към наказателното поле. Несъмнено, важна задача има Йоветич, който ще заиграе зад Джилардино и ще подкрепя своя съотборник при всяка една атака, но това няма да стане без да бъдат осигурявани двамата с точно топки именно от двамата полузащитници.

Рома излиза срещу Фиорентина едва ли не в пълна бойна готовност. С изключение на контузения Тони и накзания Бурдисо, но Тоти,Вучинич,Перота, Де Роси и цялото останало войнство на Раниери е налице. На мястото на Бурдисо ще застане Мескес, така, че липсата му няма да се почувства изобщо. Схемата, която ще приложи специалиста е 4-2-3-1. Абсолютно същото разположение беше и срещу Сиена, но там отляво на атаката застана Бриги, който не се справи убедително със задачата си, а отделно двамата полузащитнице се бяха разтеглили по-към фланговете, което освободи празни пространства в средата на терена. Сега двамата ще играят близо един до друг, докато фланговите защитници са изтеглени малко по-напред. С този си ход Раниери явно цели Джилардино и Йоветич да попаднат в „чувал" и да се попречи да бъдат захранвани с пасове.

Кои са предимствата на Фиорентина в мача? Първо, освен Дзанети, всички контузени се завърнаха в отбора и изгарят от желание да се докажат. Второ - трите точки срещу набралия скорост Рома ще запушат веднага устите на критиците. И последният фактор, това е публиката, която ще бъде 12 играч.


Рома също има своите предимства. Първото е, че във всеки мач подопечените на Раниери се сражават и раздават на терена и това се превърна в стил на отбора. Второто е духът на гостите: в много от мачовете „вълците" вкарваха победен гол в продълженията и стигаха до т.нар. „волеви победи". Експертите, а и феновете забелязаха, че получат ли гол, столичани тръгват всички напред, а не както беше при Спалети защитниците да си седят отзад. Третото е, че отборът поглежда към Скудетото. Разбира се, 8 точки разлика с Интер не стряска романтиците, но това също е стимул, а и нека си припомним как преди 2 години „въ;ците" стопиха разликата от 11 точки и едва не станаха шампиони, но Парма в последния кръг не успя да се противопостави на „нерадзурите" и полетя към Серия В.

И така, какво да очакваме от този двубой. Дали Фиорентина би могла да спре Рома? Убеден съм, че да, може. Но това ще стане само ако „виолетовите" излязат наистина мобилизирани и неповлияни от класирането в момента. Защото мястото на домакините с потенциала, който имат е сред първите шест отбора. Рома обаче освен всичко, са и един хитър отбор. Ще дебнат. Ще дебнат гостите за грешки, ще търсят своя шанс и със сигурност няма да простят нито едно недоглеждане в ариегарда на своя противник.

След Удинезе - Наполи, това е следващия тежък за прогнозиране мач от 23 кръг на Серия А. Фаворит за мен са Фиорентина, колкото и странно да звучи. Въпреки това, ако има възможност, тази среща трябва да се играе тройна. Но понеже аз трябва да използвам само един знак, ще взема соломоновско решение и ще играя хикс.

Прогноза за: Фиорентина - Рома 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

17 януари Фиорентина - Болоня 1:2 (Серия А)
20 януари Фиорентина - Лацио 3:2 (Купа на Италия)
24 януари Палермо - Фиорентина 3:0 (Серия А)
31 януари Каляри - Фиорентина 2:2 (Серия А)
03 февруари Интер - Фиорентина 1:0 (Купа на Италия)

Рома:

17 януари Рома - Дженоа3:0 (Серия А)
23 януари Ювентус - Рома 1:2 (Серия А)
26 януари Рома - Катания 1:0 (Купа на Италия)
31януари Рома - Сиена 2:1 (Серия А)
04 февруари Рома - Удинезе 2:0 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:
Фиорентина - Рома

143 мача
45 победи за Фиорентина
56 равенства
42 победи за Рома
Голова Разлика: 175-170 за Фиорентина

През този сезон:
20 септември Рома - Фиорентина 3:1(Серия А)


Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 2.50
Равен - 3.20
Рома - 2.80

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
141