Болоня - Милан: Росонерите ще излъскат отново имиджа си


.

Болоня - Милан: Росонерите ще излъскат отново имиджа си

Болоня - Милан
Стадион: "Ренато Дел`Арра", Болоня
Час: 16:00
Съдия: Паоло Мацолени


Болоня в първите единадесет кръга от кампанията си в Серия А имаха едва две победи и инкасираха шест загуби, с което отборът се смъкна в зоната на изпадащите. Постепенно обаче тимът се стабилизира и успя да се измъкне от аутсайдерите, а в последните пет мача има две победи, едната от които като гост на Фиорентина. В момента Болоня са на 14място, с 24 точки, но все още не може да бъде спокоен защото разликата от 18-я е само 4 точки.

За Милан можем да говорим много. „Росонерите" започнаха сезона ужасяващо и записаха срамни резултати. Постепенно обаче, Леонардо успя да изправи отбора на крака и да го приближи на пет точки от Интер, застрашавайки титлата на шампиона. Отрезвяването дойде след директния сблъсък с „нерадзурите", в който шампиона и с девет човека успя да победи с 2:0 и практически реши въпроса с титлата. Милан пристига в Болоня след само едно равенство от три мача и две загуби, и задължително ще търси победата за да поизчисти нараненото си достойнство, а Болоня е много удобен за това съперник.

Наставникът на домакините Франко Коломбо, който навърши 55 години няма да разчита на Мутарели, Мингазини, Писану и Салайета. Така Модесто ще застане на левия фланг, а отдясно Бусче. Постройката 4-4-1-1 показва ясно, че домакините ще затворят играта и ще разчитат на контраатаки, което наистина може да им донесе успех. Впрочем когато „росонерите" тръгнат напред, наистина стават уязвими и именно на това ще разчитат от Болоня.


На пресконференцията след последната тренировка на отбора, Леонардо заяви, че няма да рзчита на контузените Пато, Одо, Неста, Ониеву и Дзамброта. Дида и Мансини ще бъдат на пейката, както и полякът Янкуловски, който се завърна от контузия. Така в средата на терена ще видим Пирло и Амброзини, а в атака тризъбеца Бекъм, Бориело и Роналдиньо. Наказанието на Снайдер изтече и той ще застане зад Бориело за да подпомага нападателите от втора линия.


Срещата ще бъде много трудна и за двата отбора. За домакините всяка една загубена точка означава застрашаване на престоя им в Серия А, а програмата в следващите 4 кръга не е никак лесна - гостуване на прекия съперник Ливорно и домакинства на Ювентус и на Наполи, както и гостуване на Дженоа. Нищо чудно в началото на март месец Болоня да се намира в зоната, която ще ги прати в Серия В.

За Милан срещата е удобна да се отърсят от негативните резултати напоследък и заздравят имиджа си. В същото време ако искат да не загубят съвсем шансове за титлата, точки срещу отбори като Болоня не трябва да се губят. Това разбира се няма да е никак лесно, особено на негостоприемния "Ренато Дел`Арра", но все пак по-класният тим е този на „росонерите" и очаквам победа за Милан с един гол разлика.

Прогноза за: Болоня - Милан 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Болоня:

10 януари Болоня - Каляри 0:1 (Серия А)
17 януари Фиорентина - Болоня 1:2 (Серия А)
20 януари Болоня - Аталанта 2:2 (Серия А)
24 януари Болоня - Бари 2:1 (Серия А)
31 януари Киево - Болоня 1:1 (Серия А)

Милан:

13 януари Милан - Новара 2:1 (Купа на Италия)
17 януари Милан - Сиена 4:0 (Серия А)
24 януари Интер - Милан 2:0 (Серия А)
27 януари Милан - Удинезе 0:1 (Купа на Италия)
31 януари Милан - Ливорно 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:
Болоня - Милан

21 мача
13 победи за Милан
3 равенства
5 победи за Болоня
Голова Разлика: 38:21 за Милан

През този сезон:
20 септември Милан - Болоня 1:0 (Серия А)


Коефициенти от bet365:
Болоня - 5.00
Равен - 3.25
Милан - 1.80


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155