Анонс на 23 кръг на Серия А - срещите в събота


.

Анонс на 23 кръг на Серия А - срещите в събота

23 кръг на Серия А, който ще започне в Сицилия, където на „Ренцо Барбера" Палермо приема Парма на Валери Божинов, лидерите почти сигурно ще вземат своите точки без излишно напрежение. Ливорно, Болоня и Каляри ги чакат много трудни моменти, а гвоздеят на програмата, с което всъщност ще се закрие кръгът е битката в Града на влюбените между Фиорентина и Рома. Две от срещите са в събота, а останалите в неделя. Futbol - TV представя на вниманието Ви анонс на съботните двубои.

 

Палермо - Парма
Стадион: "Ренцо Бербера", Палермо
Час: 19:00
Съдия: Никола Пиерпаоли


Палермо ще се опитат да се върнат в борбата за евротурнирите след като загубиха в миналия кръг шокиращо от Бари с 2:4, въпреки добрата си форма преди мача. Все пак отборът е шести с 34 точки и възможност да атакува място в Шампионската лига.

Парма са в очевидна криза и от пет кръга насам постоянно се смъкват надолу и в момента заемат 13 място с 29 точки. Впрочем, от 20 декември насам „пармезаните" са прибавили към актива си само една точка.

Ливерани и Гово от домакините са наказани за по един мач и това означава, че Гоян ще се оттегли в най-задни позиции, а Брешано ще се завърне в средата на терена, а Носерино ще се разположи непосредствено зад Пасторе. Тактическа схема: 4-3-1-2.

Гуидолин няма да може да разчита на наскоро подписалия Ернан Креспо и Дамяно Зенони, така, че Жкардо ще застане най-отдясно, а в самия център Мороне. Божинов ще започне на пейката мача. Тактическа схема: 3-5-2.

Прогноза за Палермо - Парма 2:1

 

 

Ливорно - Ювентус
Стадион: „Армандо Пичи", Ливорно
Час: 21.45
Съдия: Кристиан Бриги


Ливорно общо взето редуват слаби мачове със...слаби. Отборът през първия полусезон не успя да намери себе си, а треньорът Косми влезе в открит конфликт с президента на клуба. Все пак тосканци могат да поднесат изненади и те го направиха през миналия уикенд срещу Милан, измъквайки точката от „Сан Сиро".


Перманентния въпрос „Има ли живот на Марс?", в последно време се измени на „Има ли живот в Ювентус?". Торинци, влошавайки собственото си положение от мач на мач, продължават упорито да избягват увеличването на актива си. По загуба на точки, отборът е седми, което го поставя в крайно неудобно положение. Мачът с Лацио в предишния кръг вече бе изигран с новия треньор Дзакерони и бе последният на който присъстваше „духът на Ферара". Търпението на специалиста се изчерпа и промените предстоят.


Миглионичо и Тавано отпадат поради контузии за домакините, наказан е защитника Ривас, което означава Диниз да застане на левия фланг на защитата. Тактическа схема: 3-5-2, но в моменти от мача ще виждаме Моцарт между Лукарели и Белучи, с цел създаване острота на атаката.

В лазарета на Юве останаха Якуинта, Трезеге, Поулсен, Маркизио и Каморанези. Наказани са Григера и Сисоко. Промените за които загатна Дзакерони най-вероятно ще бъдат в тактическата постройка на отбора. Специалистът е любител на 3-4-3. Най-вероятно обаче той ще използва 3-4-1-2. Наказанието на Григера може да ускори решението му да играе без флангови защитници. Тогава на пейката ще остане Гросо, а универсалния Де Чиле ще влезе в стартовия състав. А може Горосо да започне на фланга на полузащитата. Отзад тогава ще бъдат Киелини, Канаваро и Легроталие, а на фланговете на полузащитата - Касерас вдясно и Де Чиле вляво ( може и Гросо). Кандрева и Мело в средата. Интересно ще бъде да видим какво ще извади от ръкава си специалистът в последния момент.

Това е двубой, който ако промените на Дзакерони не дадат резултат, може да последва поредната загуба за „биаконерите". Обратният вариант - да бъдат надиграни тосканци също е възможен. Но поне след този мач ще станат ясни какви са промените в торинци и по-важното дават ли резултат.

Прогноза за: Ливорно - Ювентус 1:1

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
129