Рома - Удинезе: Никакъв шанс за гостуващия отбор


.

Рома - Удинезе: Никакъв шанс за гостуващия отбор

Рома- Удинезе
Стадион: "Олимпико" Рим
Час: 22.00
Съдия: Мауро Бергонози

Рома започна сезона по възможно най-лошия начин в резултат на което се доближи до зоната на изпадащите. Идването обаче на Клаудио Раниери обърна съдбата на клуба и в момента "вълците" са трети в класирането на Серия А с 41 точки от 22 мача, а последната загуба е от 28 октомври 2009 година!

В турнира за Купата на Италия Рома достигна до полуфинала елиминирайки Триестина с 3:1, а в предишния кръг повали Катания с гол на Де Роси в 74 минута.

Удинезе афишираха в началото на сезона, че ще е борят за място на европейската сцена, но нещата в момента не изглеждат по начин, по който им се искаше на фриулците: 17 място в класирането, 21 точки и реална заплаха за отпадане от елита на италианския футбол. Последната победа на отбора в Серия А е от 28 ноември срещу Ливорно, но в последният кръг все пак успя да измъкне точката при гостуването на прекия си конкурент Катания.

За Купата отборът отстрани Лумизане с 2:0, но бомбата бе в Милано, къде повали с 1:0 Роналдиньо и компания с гол на Инлер в 56 минута. Апетитът идва с яденето и пред Удинезе се изправя реалната възможност да достигне на финал в турнира, което малко би подобрило мирното настроение на феновете.

Раниери втази среща няма да може да разчита на Менес, който е болен от грип, отпадна и Лука Тони, който лекува контузия. Тоти и Де Роси също лекуват леки травми, но се очакват да започнат срещата. Тактическа постройка : 4-2-3-1 с Тоти отпред и Вучинич, Перота и Тадей отзад. При атаките си обаче, "вълците" ще преминат към 4-2-1-3, като от втора линия Де Роси и Писаро също ще се включват в помощ на нападателите с цел създаване на числено и оттам игрово превъзходстсво.

Удинесе пристигат без Сигуера, Ромерио, Домизи и Феронети. Под съмнения са Пепе, Санчес, Исла и Баста, които се борят с различни травми и не е ясно ще вземат ли участие в срещата.
Тактическата постройка е много смела: 4-3-3, което предполага, че гостите няма да се бранят само и ще се опитат да вкарат гол с който да си осигурят известно предимство преди реванша.

Предположенията са, че мачът ще бъде много отворен, най-вече заради тактиката, която ще се опитат да приложат гостите. Удинезе ще се опитат да направят всичко възможно нещата да се решат в реванша, което предполага да отбележат поне един гол. От своя страна Рома едва ли ще се съгласи на това и ще се опитат още на "Олимпико" да изяснят спора, което предполага отбелязване на поне два чисти гола. Класата на домакините го позволява, а шансовете на Удинезе да повторят подвига срещу Милан са минимални. Въпроса е Раниери да мотивира футболистите си, което ако стане факт, аз очаквам победа наистина с два чисти гола.

Прогноза за: Рома - Удинезе 2:0


Последни 5 изиграни мача:

Рома: ППППП

Уднезе: ПРЗПР

 

Досегашни срещи :

Рома - Удинезе

33 мача

13 победи за Рома
9 равенства
11 победи за Удинезе

Голова разлика 51-45 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 1.73
Равен - 3.50
Удинезе - 5.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
129