Йоветич е близо до трансфер в Интер


Н. Гавазов

Йоветич е близо до трансфер в Интер

Нападателят на Манчестър Сити Стеван Йоветич е близо до трансфер в Интер, който ще наеме играча, а след края на сезона ще може да го закупи. Пристигайки на "Етихад" през лятото на 2013 година за 22 милиона паунда, черногорецът така и не успя да се закрепи в стартовия състав на "гражданите". За тези две години Стеван проведе само 30 мача в рамките на Висшата лига и вкара осем гола.

Според източника на информацията Сити почти е договорил прехода на 25-годишния футболист в Интер. Клубът от Серия А, който е оглавяван от бившия мениджър на "гражданите" Роберто Манчини, наема Стеван, а също така поема върху себе си задължението да закупи неговия трансфер през следващото лято за сумата от 15 милиона евро.

Трябва да кажем, че перспективите пред Йоветич в Сити станаха известни през януари, когато "гражданите" привлякоха Вилфрид Бони, а Стеван бе изключен от заявката за Шампионска лига. Оттогава бившият футболист на Фиорентина на практика престана да излиза на терена.

Освен с Йоветич, Сити може да се сбогува и с нападателя Един Джеко, от чиито услуги е заинтересован Рома. Засега обаче двата клуба не могат да се договорят за стойността на 29-годишния белгиец.

 

  Сподели
89