Ковачич: Отношенията между мен и Интер ще са дълги


Н. Гавазов

Ковачич: Отношенията между мен и Интер ще са дълги

Полузащитникът на Интер Матео Ковачич изрази ясното си намерение да остане в клуба. Хърватският национал бе обект на много спекулации - в началото на лятото името му се свързваше с Ливърпул, а след като се разбра, че английският клуб няма интерес към него, сега за Матео се появиха съобщения, че е попаднал в полезрението на Байер Леверкузен.

- Ливърпул е предложил 30 милиона?

- Това, което ми е известно е, че те трябва да се обърнат клуба. Но на мен никой не ми е казвал, че трябва да напусна Интер, никой.

- И какво планирате да правите? Споменава се Байер.

- Оставам тук, никъде няма да ходя. Получих каквото исках - удължаване на договора си до 2019 година. Отношенията между мен и Интер ще бъдат дълги.

- Сериозно? Играхте малко, но не мислите да си тръгвате?

- Зная, че трябва да играя, както с Мадзари в последните 5-6 мача. Не знам защо, но повтарям: сега разбрах, че не е нужно да се разстройвам, трябва усърдно да продължавам да тренирам. При всички случай никога не съм искал да си тръгвам и никога не съм съобщавал, че искам да сменя обстановката.

- Преди година се говореше за Реал, неотдавна за Барселона. Кое е истина?

- През миналата година се намирахме под голямо натоварване заради отговорността, искахме да започнем всичко от нула. Винаги съм концентриран над едно и също. Искам да докажа, че заслужавам място в Интер и искам да побеждавам с този отбор. Интер е като Реал и Барселона.

- По-късно ще стане ясно?

- Живея с настоящето.

- Има ли значение факта, че Ливърпул продаде Стърлинг?

- Ние играем на различни позиции. По-добре питайте за това агента ми. Но пак казвам: искам да играя тук.

- Какво пък, може в бъдеще да станете капитан?

- Аз уважавам сегашния капитан.

- Но много очакваха от вас нещо повече.

- Повече в какво? не знам... От мен се очакваше повече, както и от останалите, нашата значимост в отбора в еднаква. Може би от мен се иска повече стабилност и ефективност, но това не е толкова лесно да се демонстрира на терена, както се говори.

- Ковачич е бъдещият Пирло, Иниеста, Модрич?

- Бъдещият Ковачич.

 

  Сподели
63