Новият кавалер на Старата госпожа ще започне с победа срещу Лацио


.

Новият кавалер на Старата госпожа ще започне с победа срещу Лацио

Ювентус - Лацио
Стадион: "Олимпико", Торино
Час: 21:45
Съдия: Масимилиано Сакани

Разрушени надежди - с тези думи можем да охарактеризираме състоянието на футболистите на Ювентус след финалният съдийски сигнал в Милано. Отпадане от Шампионската лига, смъкване на шесто място в класирането, торинци се надяваха да останат живи в Купата на Италия. След първото полувреме „Старата госпожа" водеше в резултата, но с два гола на Интер надеждите на Чиро Ферара и футболистите му умряха.

Ювентус направиха „забележителните" девет загуби в 12 мача и три в рамките на десет дни, едната срещу Киево. Така се стигна до уволнението на треньора и всички се надяват това да е първата крачка от новата ера на торинския гранд. Новият кавалер на „Старата госпожа" - Алберто Дзакерони се закани, че програмата минимум е класиране в Шампионската лига. А максимума ?......


Положението на Лацио е абсолютно същото както в противниковия отбор. Големи надежди за добро представяне се възлагаха през настоящия сезон и сякаш започнаха да се случват те - победа за Суперкупата на Италия срещу шампиона Интер, победи в първите два кръга на първенството, но след това се заредиха ужасяващи неща от 18 мача във всички турнири, и само две победи, едната срещу Левски София. В последните си 19 мача отборът има също само две победи и резултатът е, че се е насочил сигурно към Серия В.

За неволите в отбора обаче никой все още не е обвинил треньора Балардини, а всички упреци на феновете са насочени към президента Клаудио Лотито, който създаде атмосфера на напрежение от съдебните спорове със своите играчи. Впрочем Горан Пандев успя да се измъкне и вече бележи за новия си отбор Интер, но Ледесма остава.


Новият треньор на Юве няма да може да разчита на Якуинта, Каморанези, Трезеге, Поулсен, Маркизио и Салихамиджич, които са с контузии. За да са пълни нещата, с наказания са Буфон и Гросо. Оттам е интересно да видим постройката на играта и какво ще промени Дзакерони. Няма големи опции и в атака ще видим Амаури и Дел Пиеро, а малко зад тях ще застане Диего. Дали ще използва новият наставник 4-3-1-2 при това положение или с Диего направо на върха на атаката и постройка 4-3-3, която крие и някои рискове за състава, ще разберем в последния момент.

Лацио излиза без Манфредини, Флокари, Фоджа, Брока и Бизари, които са с контузии. Постройката на игра ще бъде с трима защитници и наситена средна линия, която ще има за цел да обърка противниковите нападатели и да затрудни изцяло действията им. Отпер ще застане Зарате и фаворитът на Балардини Хуио Крус, като и двамата ще си партнират с Маури. Впрочем Крус има вкарани 12 гола на „бианконерите" и именно на това ще се надява наставникът на римския отбор.


Битката, която ще видим на „Олимпико" няма да има нищо общо с битките, които са правели преди и двата отбора. Това по-скоро ще бъде двубой, който ще покаже кой е по-зле от другия. Първата среща за новия наставник на Ювентус обаче аз си мисля, че ще започне с победа. Първо, защото качеството на футболистите му е много по-добро от това на противника. Също така няма начин да не настъпят някои промени в игрови план и нещо ново Дзакерони да даде на играчите си. Най-малко да ги убеди в психологически план, че не са толкова зле и каквото било до сега - било. Нека поне му повярваме в първата среща още, че ще започне да изпълнява програмата минимум, а по-нататък може и повече. Победа с два гола разлика за домакините, което ще прати най-вероятно Лацио в зоната на изпадащите.

Прогноза за Ювентус - Лацио 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

10 януари Ювентус - Милан 0:3 (Серия А)
13 януари Ювентус - Наполи 3:0 (Купа на Италия)
17 януари Киево - Ювентус 1:0 (Серия А)
23 януари Ювентус - Рома 1:2 (Серия А)
28 януари Интер - Ювентус 2:1 (Купа на Италия)

Лацио:

10 януари Удинезе - Лацио 1:1 (Серия А)
14 януари Лацио - Палермо 2:0 (Купа на Италия)
17 януари Аталанта - Лацио 3:0 (Серия А)
20 януари Фиорентина - Лацио 3:2 (Купа на Италия)
24 януари Лацио - Киево 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:
Ювентус - Лацио

34 мача
14 победи за Ювенутс
8 равенства
12 победи за Лацио
Голова Разлика: 51:47 за Ювентус

През този сезон
12 септември Лацио - Ювентус 0:2 (Серия А)


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.72
Равен - 3.40
Лацио - 5.25


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200