Монтела: Проведохме невероятен сезон


Н. Гавазов

Монтела: Проведохме невероятен сезон

Старши-треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела сподели мнението си за изминалия сезон. Както е известно, "виолетовите" завършиха кампанията си на четвърто място в Серия А и през следващия сезон ще участват в Лига Европа.

"Можехме и повече да постигнем. Смятам, че отборът дорасна ди това да се числи към италианския елит. Ние почти отстранихме шампиона Ювентус от Купата на Италия и бяхме на крачка от това да попаднем в Шампионска лига, макар че си поставихме точно такава задача. Може би не ни достигнаха няколко добри резултата на домашен терен. Но повече от обидно е отпадането ни от Лига Европа", заяви Монтела.

"Мисля, че бяхме най-добрите в този турнир, но тоталната липса на късмет срещу Севиля ни разстрои. Понякога резултатите се разминават с играта, случват се такива неща, но няма в какво да упрекна момчетата. Можехме да вземем две Купи и да се класираме за Шампионска лига и винаги ще го казвам. Във футбола не е важно как играеш, тъй като на нас не ни достигна прагматизъм", каза още специалистът.

 

  Сподели
119