Лацио спечели битката за трето място


FUTBOL-TV

Лацио спечели битката за трето място

Третият тим от Серия А, който ще играе в Шампионската лига е Лацио. "Орлите" записаха победа с 4:2 над Наполи в пряк сблъсък за третото място в последния 38-и кръг за сезона. Това бе последен мач за Рафаел Бенитес начело на тима от Неапол.

Римляните изиграха по-добро първо полувреме и на почивката вече бяха сигурни в успеха след преднина от две попадения - Марко Пароло (32) и Антонио Кандрева (45+1). Гонсало Игуаин намали в 55-ата минута. Това вдъхнови домакините, които започнаха да поглеждат по-сериозно към вратата на Лацио. Като за капак на всичко Пароло си изкара два бързи жълти картона, оставяйки Лацио с 10 в 62-ата минута. В 64-ата минута Игуаин изправи трибуните на крака след втори гол - 2:2.

В 76-ата минута Кристиан Маджо си спечели доста спорна дузпа. Зад топката застана Игуаин, който стреля силно над гредата. В 85-ата минута резервата Оджени Онази с първото си докосване вкара своя първи гол за сезона в Серия А, на практика носейки третото място на своя тим. Крайното 4:2 оформи Клозе в доплнителното време на срещата. Немецът се възползва от центриране на Ледесма, което прехвърли Албиол и за Андухар не остана нищо друго, освен отново да извади топката от вратата си. 

  Сподели
173