Анонс на 37-ви кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 37-ви кръг на Серия А

Емполи - Сампдория
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 24.05.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Джанпаоло Калварезе

В Италия е много трудно да запазиш мястото си в елита след като си спечелил промоция за там. Емполи обаче го направи още в периода януари - март, когато записа осем мача без загуба. Последва период на отпускане и след това два силни мача, с победи над Наполи и Торино, които оставят тосканци в топ 16 на калчото. Дори пораженията от Фиорентина и Нелас Верона не променят нещата, така че сега отборът ще доиграе сезона свободно, в очакване на лятната отпуска.

Това е най-добрият сезон за Сампдория след завръщането си в елита. Въпреки това феновете ще останат разочаровани, ако тимът не успее да се класира за евротурнирите или завърши след Дженоа. "Моряците" влошиха представянето си през април и май, записвайки само една победа в осем мача, като изненадващо, това съвпадна със слуховете, че Синиша Михайлович напуска тима. Два кръга преди края Самп е на седмо място, на две точки след градския си съперник и на 4 пункта от петия Фиорентина.

Мнозина предсказват загуба за тосканци, но Емполи е в серия от шест мача без поражение, а тук идва тим, който е далече от играта си през първата част на сезона. Освен това, ще искат ли домакините да загубят последния си мач от сезона пред собствена публика? Едва ли.

Прогноза: Емполи - Сампдория 1:1

 

 

Киево - Аталанта
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 24.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Жуан Лука Сачи

Двата отбора, след като си осигуриха оставането в елита, записаха повече равенства в последните си мачове, отколкото победи и поражения взети заедно. "Магаренцата" дори направиха серия от шест двубоя без загуба, преди да претърпят поражение в Торино през миналия уикенд.

Интересното е, че бергамци също направиха такава серия, преди да се сгромолясат срещу Дженоа у дома си. Преди това обаче Аталанта победи Палермо в Сицилия и Сасуоло на родна земя, както и завърши наравно с римските отбори. Това не бе Аталанта от първата част на сезона!

Интересен мач се очертава на "Бендегоди", въпреки че той е без особено значение за класирането. И двата тима са в добра форма и очакванията са за равностоен двубой. Интересното е, че Киево няма победа над Аталанта в последните пет срещи помежду им. Дали "летящите магарета" няма да се опитат да променят негативната статистика?

Прогноза: Киево - Аталанта 2:1

 

Чезена - Каляри
Стадион: "Дино Мануци", Чезена
Дата: 24.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Еуженио Аббатиста

Единственото, което могат да направят Чезена и Каляри е да си разменят местата. И двата отбора ще се състезават в Серия В през следващия сезон, така че разочарованието е голямо. То се вижда и от закупените за утре билети - само 1 000 човека са решили да гледат любимците си в последния им мач в елита за следващите 12 месеца.

Иначе, ако гледаме формата на съперниците, тя е малко по-добра при гостите, които в последните си пет двубоя постигнаха победа във Флоренция, наложиха се над Парма у дома си и направиха 1:1 с Ювентус в Торино. В същия период "морските кончета" успяха да вземат само точка при домакинството си на Аталанта.

Специалистите отдават предпочитанията си на домакините. Какво пречи обаче ние да потърсим по-добрия коефициент и да заложим на гостите?

Прогноза: Чезена - Каляри 1:2


Палермо - Фиорентина
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 24.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Пиеро Джакомели

Най-популярният италиански отбор в Северна Америка посреща втория по популярност италиански тим в Южна Америка. Домакините отдавна не решават никакви задачи в шампионата, поради това не бива да изглежда странно отсъствието на нервни изблици от президента Маурисио Дзампарини. За сметка на това сагата около напускането на Дибала продължава. И това е нещо, нали?

Фиорентина тотално разочарова през април. Само погледнете за какво става дума: след победата над Сампдория, букмейкърите даваха еднакви шансове на Рома и Фиорентина да играят в Шампионска лига! Последваха четири поредни загуби, които не само лишиха тима от шансове да получи визи за главния европейски турнир, но и го изхвърлиха от топ 6. Финалният спринт от три поредни победи - срещу аутсайдери - промени малко картината, но разочарованието остава. Сега "виолетовите" са пети, на 5 точки от Наполи и на две пред амбициозния Дженоа.

И двата отбора показват атакуващ футбол и поради това трябва да очакваме много голове в този мач. Относно победителя... По принцип "Барбера" е трудно място за гостуване, но Палермо има само една победа в последните си шест мача тук. И три загуби. Фиорентина пък е с три загуби в последните си пет срещи навън и само един успех. Дали няма да видим едно вълнуващо равенство?

Прогноза: Палермо - Фиорентина 2:2

 

 

Парма - Верона
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 24.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Минели

Парма има да решава съвсем други задачи сега, защото отборът е заплашен да започне следващия сезон при аматьорите. Цената на клуба падна до 11 милиона евро и пак няма желаещи да закупят "дуковете", което само показва колко е тежко състоянието на Парма.

В това положение тимът от "Енио Тардини" посреща Хелас Верона в последния си мач от италианския елит - много вероятно да е последен в историята на Парма.

Веронци пък доиграват сезона. Отборът отдавна реши въпроса с оставането си в елита, така че сега фенове и играчи се наслаждават на последните мачове. Удоволствието може да стане по-голямо, ако бъде изпреварен Милан, но и да не се случи това, кампанията бе добра за Андреа Мандорлини.

Всичко може да видим в утрешния двубой, най-вече желание на "дуковете" да оставят добри впечатления в последния си домакински мач в Серия А.

Прогноза: Парма - Хелас Верона 1:1

 


Удинезе - Сасуоло
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 24.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Росарио Абисо

Удинезе направи разочароващ сезон, който завършва в минорно настроение - с две загуби от Сампдория и Рома и с най-много загуби от отборите, които останаха в елита. Впрочем, фриулци имат математически шансове да се промъкнат в топ 10, което обаче едва ли ще промени общото мнение, че отборът на Франческо Гуидолин дори не може да бъде смятан за средняк.

Сасуоло имаше една серия от пет мача без победа, но верни на стила си, "зелените" изригнаха с две поредни победи, като особено голям отзвук имаше тази срещу Милан, в която Берарди продължи да издевателства над "росонерите". Общо взето Сасуоло е един от "най-веселите" отбори в лигата, в двубоите с участието на тима са паднали над 100 гола и любопитното е, че интересът към мачовете с участието на колектива на Еузебио Ди Франческо е над средния в шампионата.

Предполага се, че ще видим равностоен двубой, в който играчите ще са освободени от напрежението, а това може да е предпоставка за демонстрация на открит футбол. Да се надяваме, че ще е така.

Прогноза: Удинезе - Сасуоло 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171