Берлускони: Сега Италия се асоциира с мафията, пиците и с Милан


Н. Гавазов

Берлускони: Сега Италия се асоциира с мафията, пиците и с Милан

Президентът на Милан Силвио Берлускони сподели мнението си за бъдещето на клуба. Както е известно, бившият министър-председател на Италия продължава преговорите за продажбата на клуба, като според последни данни, един от главните претенденти за покупката на клуба е китайски консорциум, зад който стои генералният секретар на Комунистическата партия на Китай Си Цзинпин.

"Милан има фантастична история. Заедно с Реал това е най-успешният клуб в света. За тези 30 години на кормилото, ние постигнахме големи успехи. Милан стана специална марка.Някога Италия се асоциираше с мафията, пиците и Софи Лорен, а сега с мафията, пиците и с Милан", заяви Берлускони.

"По данни на различни изследвания, аз видях, че сме много популярни в Китай и други страни от Изтока. Имаме 350 милиона почитатели по целия свят. Опитвам се да сформирам група от инвеститори, които да разделят с мен необходимостта от финансиране на отбора. Ако нищо не се получи, ОК, ще продължим напред", каза още босът.

"Искам да виждам в Милан повече италианци. Аз съм от тези, които смятат, че в нашия футбол има прекалено много чужденци. Дали има предложения? Да, няколко, те демонстрират значимостта на марката на Милан за източните държави. Всички разглеждаме, но го правим много внимателно", каза още Берлускони.

 

  Сподели
76