Рома с обрат срещу Удинезе


FUTBOL-TV

Рома с обрат срещу Удинезе

Рома записа победа като домакин на Удинезе с 2:1 в среща от в среща от 36-ия кръг на Серия А. По този начин "вълците" отново се върнаха на второто място в класирането пред градския съперник Лацио.

В следващия кръг двата римски съперника ще имат директен мач помежду си битката за втората позиция, даваща право на директно участие в групите на Шампионската лига.

Иначе малко изненадващо "фриуланите" поведоха на "Олимпико". В 19-ата минута Стипе Перица бе точен за 0:1. Рома успя да изравни едва в последната минута на първата част, когато Раджа Наинголан засече центриране на Франческо Тоти.

В 65-ата минута "вълците" стигнаха до пълен обрат, след като Василис Торосидис бе точен за 2:1, а асистенцията отново бе дело на неоставяващия Франческо Тоти. Успехът на Рома можеше да стане и по-убедителен, но последователно Раджа Наинголан и Хосе Холебас пратиха топката в гредата след удари в 81-ата и 84-ата минути.

Рома събра 67 точки и отново е на втора позиция с една точка повече от третия Лацио. Удинезе е на 16-о място с 41 точки.

  Сподели
122